Eesti rekord tekitaks Šadeikos rahulolu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko.
Grit Šadeiko. Foto: Mihkel Maripuu

Täna tulevad Zürichis toimuval kergejõustiku EMil starti seitsmevõistlejad Grit Šadeiko ja Mari Klaup. Päev enne võistlust olid naised positiivses meeleolus ning võistluse suhtes ootusrikkad.

 Eesti rekordinaine (6221 punkti) Šadeiko läheb oma sõnul võistlema sama tundega nagu tavaliselt. «Lähen lihtsalt endast maksimumi andma, » selgitas ta. «Võistluseks ettevalmistus on mul kulgenud tõusvas joones ja vorm on läinud pidevalt paremaks.»

Šadeikol on silme ees ka siht, mille täitmine pärast võistlust igal juhul rahulolu pakuks. «Eesti rekordit sooviks rünnata,» ütles ta. Teise eestlasena täna starti minev Mari Klaup tunneb samuti, et on suurvõistluseks valmis.

«Kuigi suvi kulges üle kivide ja kändude, siis nüüd enne võistlust on tunne päris hea,» arutles ta. Veidi tekitab Klaubile muret vihmane ilm, mis kõva raja libedaks muudab. Samas tunnistas ta, et tingimused on ju kõigile võrdsed ning liigselt pole vaja ilma peale mõelda.

Mida oodata aga eelseisvalt EM-võistluselt? «Esimene eesmärk oleks kirja saada hooaja parim tulemus,» mõtiskles Klaup. Sellel aastal on ta kirja saanud 5699 punkti, samas on naisterahva isiklik rekord 6002 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles