Postimees korvpalli MMil: USA peatreener Krzyzewski: meid on võimalik võita

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Krzyzewsky.
Mike Krzyzewsky. Foto: Scanpiz

USA  korvpallikoondis alistas Hispaanias peetaval MMil veerandfinaalis kindlalt Sloveenia ja kohtub poolfinaalis Leeduga.

Peatreener Mike Krzyzewski oli rahul, et noored mängijad suutsid end pärast avapoolaja ebaõnnestumisi kokku võtta. Sloveenid püsisid mängus kuni kolmanda veerandaja alguseni, siis läksid ameeriklased oma teed - USA viskas teisel poolajal koguni 70 punkti.

«Tavaliselt lähevad noored närvi, kui asjad ei suju. Aga mehed olid tublid ja pidasid vastu. Me oleme füüsiliselt võimekad, ent väga noor meeskond ja rahvusvahelistes mängudes on noortel alati raske,» sõnas peatreener.

Ta lisas, et ei pea oma meeskonda alistamatuks. «Pole kahtlustki, et meid on võimalik sel turniiril võita, me pole teistest nii palju üle,» ütles juhendaja.

Poolfinaali vastase Leedu kohta sõnas Krzyzewski järgmist: «Ma armastan Leedut! Leedu on korvpallirahvas ja seda mängu nad armastavad. Koondises on neil tasemel korvialused mängijad ja tagaliinis mehed nagu Renaldas Seibutis, kes võib mängu pöörde tuua. Suhtume Leedusse täie austusega ja tean et tuleb väga raske mäng.»

USA koondise eesliinimängija Anthony Davis oli võiduga rahul. «Võitlesime kõvasti.

Olime poolajaks vaid seitsmega peal ja teadsime, et tuleb end kokku võtta. Pärast hakkasid asjad paremini sujuma,» rääkis Davis. «Kavatsen ka Leedu pikkade vastu lihtsalt endast parima anda ja usun, et seda teevad ka mu meeskonnakaaslased,» lisas Davis.

Leedu ja USA poolfinaal peetakse Barcelonas Palau Sant Jordi korvpallihallis neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles