Lindsey Vonn kordas 35 aasta vanust rekordit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lindsey Vonn.
Lindsey Vonn. Foto: SCANPIX

Ameeriklanna Lindsey Vonn võitis Cortina d’Ampezzos peetud mäesuusatamise MK-sarja kiirlaskumisetapi ning kordas sellega austerlanna Annemarie Moser-Prölli nimel olevat kõigi aegade etapivõitude rekordit.

Moser-Pröll ja Vonn on nüüd mõlemad võitnud 62 etappi, mis on naiste arvestuses ületamatu tulemus. Absoluutne rekord kuulub rootslasele Ingemar Stenmarkile, kes võitis aastatel 1975-89 koguni 86 MK-etappi. Moser-Prölli rekord püsis naiste seas aga kättesaamatuna 35 aastat.

Neljakordne MK-sarja üldvõitja ja 2010. aasta olümpiavõitja Vonn võistleb taas pärast põlveoperatsiooni ja vahelejäetud aastat ning tal on võimalus juba esmaspäeval rekord enda nimele võtta, kui Cortina d’Ampezzos on kavas supersuurslaalom.

Tänane kiirlaskumise võit oli 30-aastasele Vonnile juba 32. ja ka selles arvestuses on ta Moser-Prölli kinni püüdmas, sest austerlanna suutis võita neli etappi rohkem. «Olen selle tulemuseni jõudmist kaua oodanud. Kui oma karjäärile tagasi vaatan, ei suuda uskuda, et olen nii palju võite saanud,» tunnistas Vonn Eurospordi vahendusel. Ameeriklanna võidutses perekonna, sugulaste ja võistlust internetist jälginud golfiässast kallima Tiger Woodsi silme all, edestades 0,32 sekundiga austerlannat Elisabeth Görglit. Kolmanda koha saanud itaallanna Daniela Merighetti kaotas Vonnile 0,50 sekundiga.

Vonn juhib MK-sarja kiirlaskumise arvestuses kindlalt, olles kogunud 358 punkti. Sloveenlannal Tina Mazel on teisena 233 ja sakslannal Viktoria Rebensburgil kolmandana 219 punkti. MK-sarja üldarvestuses on Vonn kuues, ülikindel liider on 922 punktiga Maze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles