Üllatusterohke MM viib soosikud kokku juba veerandfinaalis

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania koondis
Hispaania koondis Foto: SCANPIX

Korvpalli MMi alagrupiturniir on pakkunud rohkelt üllatusi – neist suurim on tiitlikaitsja Hispaania kesine mäng ning oma alagrupis kolmanda kohaga leppimine.

Asjade selline käik ei tähenda aga seda, et suure tõenäosusega kohtuvad hispaanlased teise suursoosiku USAga juba veerandfinaalis. Ilmselt pole põhjust kahelda, et USA alistab kaheksandikfinaalis kas Austraalia või Angoola. Hispaania peab aga veerandfinaali jõudmiseks saama esmalt jagu Kreekast või Venemaast.

Täna peetakse alagrupiturniiril viimane voor. Postimees vaagis gruppide seisu ning vaatas, millised meeskonnad omavahel kaheksandikfinaalis kohtuvad.  

A-alagrupp

Argentina         4

Serbia  3

Austraalia         2

Angola             2

Saksamaa        1

Jordaania         0

Tänased mängud: Argentina – Serbia, Austraalia – Angola, Saksamaa – Jordaania

Neli edasipääsejat on selged. Serbia alistamisega üllatanud Saksamaa võimalused luhtusid pärast kaotust Angolale.

Alagrupi võitja selgitavad Argentina ja Serbia, kolmas-neljas koht selgub Austraalia ja Angola kohtumises. Selle grupi meeskonnad kohtuvad kaheksandikfinaalis B-grupi meeskondadega.

B-alagrupp

USA    4

Sloveenia         3

Brasiilia            2

Horvaatia         2

Iraan    1

Tuneesia          0

Tänased mängud: USA – Tuneesia, Sloveenia – Iraan, Brasiilia – Horvaatia

Edasipääsejad on juba selged. Tänased mängud annavad vastuse vaid küsimusele, kes on  kolmas, kes neljas. Brasiilia ja Horvaatia selgitavad selle küsimuse omavahelise kohtumisega. Kaalul on aga see, kumb neist läheb kaheksandikfinaalis vastakuti A-grupi võitja, kumb aga teise koha omanikuga.

USA saab kohamängude esimeses ringis vastaseks Angola või Austraalia, samast paarist tuleb ka Sloveenia vastane.  

C-alagrupp

Türgi    4

Kreeka             3

Venemaa         3

Puerto Rico      1

Hiina    1

Elevandiluurannik         0

Tänased mängud: Türgi – Hiina, Kreeka – Venemaa, Puerto Rico – Elevandiluurannik

Korraldajamaa Türgi on omale esikoha juba kindlustanud ning kaheksandikfinaalis ootab neid ilmselt Uus-Meremaa. Grupi teise ja kolmanda koha selgitavad täna omavahelises mängus Kreeka ja Venemaa. Sellest mängust sõltub, kumb läheb kohe vastamisi Hispaania, kumb aga Prantsusmaaga.

Neljanda koha saab ilmselt Puerto Rico, ent teoreetiline võimalus on ka Hiinal. Asjade selliseks käiguks peab Hiina alistama täna Türgi ning Puerto Rico kaotama autsaider Elevandiluurannikule.  

D-alagrupp

Leedu  4

Prantsusmaa     3

Hispaania         2

Uus-Meremaa  2

Liibanon           1

Kanada            0

Tänased mängud: Leedu – Liibanon, Prantsusmaa – Uus-Meremaa, Hispaania – Kanada

Ilusate võitudega üllatanud Leedul on alagrupi esikoht juba taskus. Kaheksandikfinaalis toob see nende vastaseks ilmselt Puerto Rico. Selged on ka järgmised kohad – teine Prantsusmaa ning üllatusena alles kolmas tiitlikaitsja Hispaania. Viimasena saab edasi Nenad Vicinici juhendatav Uus-Meremaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles