Saluri kerkis rallikrossi EMi etapil esikümne piirimaile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Saluri
Siim Saluri Foto: Erakogu

Rallikrossi Euroopa meistrivõistluste teine etapp sõideti Belgias, kus Super 1600 klassis olid kohal 14 riigi 24 sportlast. Parima eestlasena sai Siim Saluri 11. koha.

Avaetapil Portugalis punktikohale jõudnud Saluri seekordseks eesmärgiks oli poolfinaali jõudmine. Nelja eelsõidu kokkuvõttes oli ta ainus eestlane, kes Belgias esitosinasse jõudis.


«Miinimumplaan oli sellega täidetud, aga rahuloluks põhjust ei ole, sest puudub vajalik stabiilsus,» ütles Saluri pärast võistlust. «Seda näitasid ka eelsõitude kohad: 9., 16., 12. ja 13. Kiirust on, aga realiseerimisest jääb puudu.»

Poolfinaalides jätkasid 12 kiiremat ning Saluri lõpetas oma sõidu kuuenda kohaga, mis kokkuvõttes oli Belgia etapi 11. tulemus. EMi kontosse lisandus seitse punkti ja kahe etapi kokkuvõttes hoiab Siim Salur kaheksa punktiga 11. kohta.


«Selleks hooajaks valmis RS Racing Teamil uus Renault Twingo baasil ehitatud võistlusauto ja eks sellega  kohanemine võtab veel aega,» kommenteeris Saluri. «Tundsin end seekord küll kindlamalt kui Portugalis, aga palju tööd on veel teha. Liigume õiges suunas, vaja on lihtsalt rohkem sõidupraktikat.»

Janno Liguril, Andre Kurgil ja Robert Reinsalul.oli ebaõnne ning Belgias nad punktilisa ei teeninud. EMi komas etapp sõidetakse 20.- 21. juunil Saksamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles