Tänavune Bike Xdream sõidetakse maagilisel kuupäeval - 10.10.10.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xdreami etapp Viitnal.
Xdreami etapp Viitnal. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht


Pühapäev 10. oktoober 2010 stardib Võsul  tänavune BikeXdream.


Bike Xdream on maastikurattavõistlus kolmeliikmelistele võistkondadele, kus tiimide eesmärk on sõita 4 tunni jooksul läbi võimalikult mitu maastikule paigutatud 30-st kontrollpunktist. Võrdse punktide arvu korral saab kõrgema koha võistkond, kes läbis punktid kiiremini.
Võistlus käib kolmeliikmeliste meeskondade, naiskondade ja segavõistkondade vahel.
Kõiki kontrollpunkte läbiva raja linnulennuline pikkus on 40-50km. See tähendab, et kõikide punktide läbimiseks peaks võistkond läbima ca 70-100km.


Raja läbimiseks on aega 4 tundi. Raske on ennustada, kas võitjad jõuavad läbi sõita kõik punktid – see sõltub sellest kui kuiv on maastik. Seega võistkonna tulemuse määrab, kui mitu punkti jõuab võistkond 4 tunniga läbi sõita.


Orienteerumine ei ole keeruline, kuna liikumine toimub mööda teid ja radu. Oluline on, et võistkond valib endale 4 tunni jaoks jõukohase teekonna.


Jooksma otseselt ei pea, kõik punktid asuvad teede, radade, sihtide ja lagedate ääres ning on rattaga juurde pääsetavad. Osav rattur peab võistluse jooksul rattalt maha astuma, vaid mõned korrad võistluse jooksul.

Esimese ülesandmisvooruga registreerus Bike Xdreamile kirja 100 kolmeliikmelist võistkonda.

Bike Xdream
Pühapäev 10. oktoober 2010 (10.10.10).
Võistluskeskus avatakse    10:00
Start kell    12:00
Võistlusaja lõpp    16:00

Võistluskeskus: Võsu spordihoone
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles