Tipptiimid testivad võistlustel ketaspidureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eneco tuur.
Eneco tuur. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) ja Maailma Sporditarvetetööstuse Föderatsioon (WFSGI) leppisid aasta alguses kokku, et profiklubid võivad tänavu augustis ja septembris testimise eesmärgil võistlustel ketaspidureid kasutada.

2016. aastal laieneb ketaspidurite kasutamise võimalus kõikidele UCI kalendris olevatele profivõistlustele ning kui esialgsed kogemused on rahuldustpakkuvad, võetakse need ametlikult World Touris kasutusele 2017. aastal, vahendas Spordipartner.ee.

Kuigi enamik kui mitte kõik tuntumad rattatootjad on ketaspidurid (näiteks mägirattas ja cyclocross'is kasutatakse neid aastaid) kasutusele võtnud, pole see tipptasemel maanteesõidus nii lihtne. World Touri tasemel on sõiduvahendid igale sportlasele personaalselt valmistatud ning ketaspidurite lisamine võib muuta rataste geomeetriat.

Käimasoleval Eneco Touril kasutab ketaspidurite proovimise võimalust Pro Continental klubi Roompot, kelle käsutuses on SRAMi komponentidega Isaaci rattad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles