Postimees korvpalli EMil: ülisuur võit Eesti üle ei kustutanud Belgia nälga

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonathan Tabu Leedu - Belgia mängus.
Jonathan Tabu Leedu - Belgia mängus. Foto: Tairo Lutter

Belgia korvpallikoondis üllatas täna EM-finaalturniiril Leedut, kui võitis neid haarava mängu järel 76:74. Sealjuures tuli otsustav korv viimasel sekundil, kui Matt Lojeski lükkas sisse Sam Van Rossomi möödaviske. Pärast videokorduse vaatamist otsustasid kohtunikud korvi ära lugeda.

Viigiseisul 74:74 oli Leedul võimalus peaaegu lõpuni rünnata, aga Mantas Kalnietis üritas 5-6 sekundit enne lõppu kolmepunktiviset, aga pani mööda ja Belgia sai kiirelt palliga üle tulla.

Belgia mängujuht Jonathan Tabu ütles pärast kohtumist Postimehele, et talle oli Leedu viimase rünnaku lahendus üllatatav. «See oli päris kummaline. Arvasin, et Kalnietis murrab läbi või söödab Jonas Valanciunasele, aga kolmene 6 sekundit enne lõppu oli üllatav. Ainus asi, mis me oleks võimsa Valanciunase vastu teha suutnud, oleks ilmselt viga teha.»

Tabu oli õnnelik, et teist päeva järjest suudeti teha vihane ja võitluslik esitus. Eile mindi Eesti vastu kiirelt 44:11 juhtima ja võideti lõpuks 29 punktiga. Suur ülekaal Eesti vastu ei võtnud aga Belgialt edasiseks valvsust. «Uskusime siiralt, et meil oli võimalus ka Leedu vastu, mis siis, et nad on paberil tugevamad. Võitlesime lõpuni, saime oma ühe võimaluse ja kasutasime selle ära.»

Belgial on nüüd Riias peetavas D-grupis koos 2 võitu ja 1 kaotus, sama seis on leedulastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles