Leedu staar Jasikevičius liitus Lietuvos Rytasega

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šarunas Jasikevicius
Šarunas Jasikevicius Foto: GABRIEL BOUYS/AFP

Leedu korvpalli viimase kümnendi üks suuremaid staare Šarunas Jasikevičius naasis kodumaale ja liitus oma kunagise koduklubi Vilniuse Lietuvos Rytasega. Koduklubi särgis näeb teda juba ilmselt homme, kui Rytas kohtub Euroliigas kodus Zagrebi Cibonaga, vahendab Euroliiga veebisait.

34-aastane Jasikevičius mängis viimased kolm hooaega Kreeka suurklubis Ateena Panathinakos, ent langes seal viimasel hooajal vahetusmeheks. Tänavu seostati teda mitme meeskonnaga, kuid seni polnud ta kellegi eest mänginud. Lietuvos Rytasega jõudis ta tingimustes kokkuleppele eile õhtul. Esialgu sõlmiti leping üheks hooajaks.

Jasikevičius mängus Rytases ka 1998-1999 aastatel. Seejärel pallis ta Ljubljana Olimpijas, Barcelonas ja Tel-Avivi Maccabis. Kaks hooaega veetis ta NBAs Indiana ja Golden State meeskondades. Ameerikast naastes liitus ta Panathinaikosega.

Mehe tugevust näitab seegi, et ta on koguni neljakordne Euroliiga võitja ja alati on ta neis meeskondades etendanud olulist rolli.

Lietuvos Rytasele võib mängujuht Jasikevičiuse liitumine anda uue hingamise. Seni on meeskond Euroliigas võiduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles