Kohtunikku rünnanud tennisistile määrati rahatrahv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov Foto: SCANPIX

Endisele juunioride maailma esireketile Grigor Dimitrovile määrati 2000 euro suurune rahatrahv, kuna ta ründas novembri viimasel nädalal Helsingis peetud ATP Challengeri tenniseturniiril pukikohtunikku.

19-aastast Dimitrovi peetakse suureks tulevikulootuseks, ent tema käitumine Helsingi turniiril oli kõike muud kui eeskujulik.

Maailma edetabelis 106. kohal paiknev Dimitrov kaotas poolfinaalis hilisemale võitjale, leedulaste esinumbrile Ricardas Berankisele. Väidetavalt läks ta pärast kohtumist väljakutelt eemal pukikohtuniku Daniel Infangeri juurde ja tõukas teda rinnust.

Helsingin Sanomate andmeil kostitas ärritunud Dimitrov Infangerit ka sõimuga, lõpuks lahutas nad Infangeri itaallasest kolleeg.

Turniiridirektori Carmelo di Dio sõnul võib ATP Dimitrovile pärast vahejuhtumi uurimist veelgi karmima karistuse ehk tõenäoliselt võistluskeelu määrata.

Soome tennisekohtunike liidu president Antti Aine nägi samuti juhtunut pealt ja oli Dimitrovi suhtes üsna kriitiline. «Kohtuniku puutumatus on spordis püha asi,» sõnas Aine. «Loomulikult võid sa kohtunike otsustega mitte nõustuda, aga see läks juba üle piiri.»

Juhul kui ATP otsustab Dimitrovile võistluskeelu määrata, võib ohtu sattuda tema osalemine aasta esimesel suure slämmi turniiril ehk Austraalia lahtistel meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles