Hamilton algava hooaja eel: uuel reeglil saab olema suur mõju

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja valitsev maailmameister Lewis Hamilton rääkis uue hooaja eel raadioside reegli muudatusest ning tunnistas, et sellel on sarjale suur mõju.

Uute reeglite järgi väheneb oluliselt raadioside maht ning sõitjad peavad taas üha enam rajal hakkama saama omapäi. Mercedese rooli keerava Hamiltoni sõnul muudab see F1 sarja keerulisemaks. «On mõned asjad, mis teevad sarja sel hooajal meie jaoks raskemaks. Raadioside reegli muutusel on kindlasti sellele suur mõju,» rääkis kahel viimasel aastal maailmameistriks kroonitud britt.

Mercedese tiimi juht Toto Wolff nentis omakorda, et kuigi F1 sari võib minna sõitjate jaoks raskemaks, toob see kaasa ka põnevaid duelle - näiteks Hamiltoni ja tema tiimikaaslase Nico Rosbergi vahel. «Sõitjatele antakse sõidu jooksul palju vähem informatsiooni ning andmeid,» selgitas Wolff. «Loomulikult on selle tulemuseks see, et otsuste vastuvõtmine muutub taas sõitja enda kohustuseks. Seega on nende kahe (Hamiltoni ja Rosbergi- toim.) vaheline otsene võistlus garanteeritud ja see saab olema senisest intensiivsem,» lisas Wolff.

Vormel-1 sarja uus hooaeg saab alguse juba sel pühapäeval, kui on kavas Austraalia GP.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles