Krossiäss Priit Rätsep sihib EM-tiitlit

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krossisõitja Priit Rätsep
Krossisõitja Priit Rätsep Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Oodatust parema hooaja seljataha jätnud Eesti krossilootus Priit Rätsep sõidab tuleval aastal MM-sarjaga paralleelselt toimuvaid Euroopa meistrivõistluste etappe, kus rihib kõige kõrgemat tippu.
 



2009. aasta Euroopa juunioride meister klassis MX2 tahab kohe ka täiskasvanute sarja ukse pauguga lahti lüüa – peamiseks eesmärgiks on tiitlivõit.

«Muu plaaniga ei saagi sõitma minna. Näen kõvasti vaeva, et soov ellu viia,» teatas mullu kahel osavõistlusel kaasa löönud Rätsep, kelle miinimum­eesmärk on olla viie parema seas. «Miinimum on koht esiviisikus, alla selle oleks pettumus. Ma ei julgeks nii suuri eesmärke välja öelda, kui eelmisel aastal poleks end nii mugavalt tundnud.»

Tõsisem ettevalmistus algab Rätsepal juba 6. jaanuaril, kui koos Eesti juurtega Soome krossiässa Harri Kullasega siirdutakse Hispaaniasse Alicantesse laagrisse. Sealt naaseb Rätsep kümneks päevaks koju, et siis minna veebruaris harjutama Itaaliasse ja Belgiasse, märtsis on kavas osaleda tugevatel Hollandi meistrivõistlustel.

Siiski pole Rätsep ka kodus lihtsalt käed rüpes istunud. Kui jõulud välja jätta, on iga päev arendatud kas füüsist või tehtud tsiklitrenni. «Sellist päeva polegi, kus midagi ei tee,» kinnitas Rätsep.

Euroopa meistrivõistlused koosnevad tuleval hooajal seitsmest etapist. Esimene osavõistlus peetakse 25. aprillil Hollandis Valkenswaardis samal ajal MM-etapiga.

«Sel aastal on Euroopa omad MMiga koos,» märkis Rätsep rahulolevalt. «Nii on kindel, et rajad on korralikud ja ettevalmistatud.»

Järgmise aasta plaanid on Rätsepal paigas, kuid tulevikus on põhieesmärk jõuda maailmameistrivõistluste meeste hulka. Ideaalis võiks eduka hooaja järel üleminek toimuda ülejärgmisel aastal. «Tuleb püsti püsida ja hooajal hästi esineda, siis on eesmärk reaalne,» arvas Rätsep.

MX2-klassis ka Eesti meistrivõistlused võitnud Rätsep plaanib tuleval aastal hoolimata tihedast kalendrist oma osalemisega ka Eesti krossifänne rõõmustada.

«Eesti meistrivõistlustel tahame osaleda ja Dynami:t superkrossil on võimalik tiitleid kaitsta. Täpsemalt saab öelda, kui kalender paigas,» sõnas Rätsepa mänedžer Andrus Möllits.

Rätsepa praegusel tiimil, tänavu Tridens Eesti motokrossi meistrivõistlustel klubide arvestuses esikoha pälvinud Redmoto Honda Racingul on samuti pikemas perspektiivis suured plaanid. Nimelt loodetakse lähiaastatel meeskond motokrossi MM-sarja viia.

«Kui tiimiga alustasime, võtsime eesmärgiks viie aastaga MMini jõuda,» meenutas kaks edukat hooaega seljataha jätnud Redmoto eestvedaja Toomas Triisa. 

EMX2 2011 kalender

•    25.04 Valkenswaard (Holland)

•    5.06 San Jean D’Angely (Prantsusmaa)

•    12.06 Agueda (Portugal)

•    19.06 Bellpuig (Hispaania)

•    17.07 Kegums (Läti)

•    31.07 Lommel (Belgia)

•    4.09 koht lahtine

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles