Puusta hoiab olümpia avapäeva järel 14., Rammo 22. kohta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alustasid Rio olümpiaregatti purjetajad Ingrid Puusta (RS:X) ja Karl-Martin Rammo (Laser). Puusta sai tänastes sõitudes vastavalt 18., 13. ja 12. koha ning päeva lõpetas ta 14. kohal. Esikohal on prantslanna Charline Picon, kes edestab Stefania Jelfutinat ja Flavia Tartaglinit. Võistlus jätkub juba homme, medalivõitjad selguvad 14. augustil.

Rammol oli täna kavas kaks sõitu, kus ta sai vastavalt 24. ja 19. koha, mis kokkuvõttes andis päeva lõpuks 22. positsiooni. Laseris moodustavad esikolmiku Tonic Stipanovic, Julio Alsogaray ja Sergei Komissarov. Ka Rammo võistlus jätkub teisipäeval, medalid jagatakse välja 15. augustil.

Enne võistlust:

Nii Rammo kui ka Puusta osalevad elu teistel olümpiamängudel. Avatseremoonial Eestilippu kandnud Rammo lõpetas neli aastat tagasi Londonis 18. kohaga, tema senise karjääri paremateks saavutusteks on 2013. aastal Miami MK-etapil saadud teine koht ja kaks aastat varem Shenzheni universiaadil saadud neljas koht. Rios on Rammo nimetanud eesmärgina medalisõitu ehk kümne parema sekka pääsemist, eelplümpial sai ta 16. koha.

Puusta, kes oli eelolümpial seitsmes, tagas olümpiapääsme esimese Eesti sportlasena juba 2014. aasta septembris peetud MMi tulemuste põhjal. Neli aastat tagasi sai ta Londoni olümpial 15. koha. Tema parimaks saavutuseks on tänavu Helsingis peetud EMil saadud kuues koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles