Äärmuslikul juhul võidakse sõudjate finaaliks distantsi lühendada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudjate võistluspaik Rios. Täna oli ilm nii halb, et kõik sõidud jäeti ära.
Sõudjate võistluspaik Rios. Täna oli ilm nii halb, et kõik sõidud jäeti ära. Foto: Tairo Lutter

Rio olümpiamängudel jäeti tänane sõudjate võistluspäev tugeva tuule tõttu ära ja midagi rõõmustavat pole kuulda ka homse osas. Praeguse seisuga toimub paarisaeruliste neljapaatide finaal homme Eesti aja järgi kell 16.12.

Sarnaselt tänasele kogunetakse sõudekanali ääres juba kohaliku aja järgi kell 6.30. Sportlased saabuvad veidike hiljem. Seejärel tutvutakse taas ilmastikuoludega ning langetatakse edasise suhtes otsuseid.

Eesti koondise peatreeneri Matti Killingu sõnul on homseks oodata ehk veidike paremat ilma, kuid üldjoontes on olud sarnased tänasele. See aga tähendaks, et esialgu tänaseks plaanitud sõidud tuleks lükata juba reedeks.

Praeguse seisuga ei ole õnneks veel sõitude pidamisega kuhugi kiiret ja sõudekanalil on võistluste jaoks planeeritud ka varuaega.

«Kui homme peaks olema halb ilm, siis ülehomme juba hea. Laupäevaks ja pühapäevaks ennustatakse juba väga head ilma,» tunnistas Killing.

Seega esialgu veel kõige äärmuslikemaid meetmeid ei kaaluta. Kui võistlused peaksid aga veel mitmeid päevi edasi lükkuma, siis on võimalik, et medalite jagamiseks lühendatakse lihtsalt võistlusdistantsi ja sõidud peetakse ikkagi ära.

«Kui oleme reede hommikul kell 10.00 siin ja ühtegi sõitu ei ole peetud, siis tuleb hakata langetama tähtsaid otsuseid,» sõnas Rahvusvahelise Sõudeliidu direktor Matt Smith tänasel pressikonverentsil.

Teadupärast on sõudedistantsi pikkuseks 2000 m ja vajadusel võidakse sõita ka näiteks poole lühemat distantsi. Täna said osad paatkonnad teha ka olümpiaveel trenni, kuid seda ainult viimase 1000 m peal. Stardipaigas oli laine niivõrd suur, et oli olemas oht paatide uppumiseks.

Ka pühapäeval jäi kehvade olude tõttu sõudeprogramm ära, kuid need sõidud peeti juba esmaspäeval ja teisipäeval ära ehk praeguse seisuga on pidamata ainult tänased sõidud.

Kehvade olude tõttu otsustasid ka eestlased täna õhtuks planeeritud veetreeningu ära jätta. Harjutuskord viiakse läbi olümpiakülas sõudeergomeetritel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles