Mängijad seisavad kindlalt peatreener Cretu selja taga

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu ja Eesti koondis mängus Rumeeniaga.
Gheorghe Cretu ja Eesti koondis mängus Rumeeniaga. Foto: Robin Ristmäe

Eesti võrkpallikoondise mängijad kinnitavad, et vaatamata nukrale seisule seoses Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile pääsemisega on koondislased kindlalt peatreener Gheorhge Cretu selja taga ja tema autoriteedis ei kahelda jätkuvalt.

Pärast tänast 1:3 kaotust Makedooniale kinnitasid nii Robert Täht kui Kert Toobal, et kuigi meeskonna mäng ei suju kuidagi, ollakse Cretu osas ühel meelel ja treenerit ei süüdista keegi.

«Selles osas pole mingit jama. Meil oli sel aastal kaks eesmärki: jõuda Maailmaliigasse ja EM-finaalturniirile. Kahest ühe täitsime. Need seitse nädalat Poolas laagris ei kao kuskile, seal tehtud töö. See lihtsalt ei väljendunud nii nagu treenerid tahtsid,» sõnas Toobal. «Me polnud seitse nädalat Eestist ära, et nii mängida. Küsimus jääb, miks nii läks. Pettumus on suur.»

Toobal lisas, et täna saadi uus võimalus, ent see jäeti kasutamata. «Ei suutnud me ka täna oma mängu leida. Kuigi algus oli ilus, tegime esimeses geimis null omaviga, teises juba viis või kuus. Lõhkusime taas ise oma mängu ära. Samas, kui me nii mängime, siis ei väärigi EMile jõudmist.»

Kogenud võrkpallur leiab, et ehk tuli koondisel siiski seni edukalt kulgenud noorenduskuuri arvelt kooliraha maksta. «See on normaalne, et noored mehed, kes nüüd välismaal mänginud on, et nende enesekindlus on suurem kui varem. Ja sellest tulenevalt esitatakse ka endale suuremaid nõudmisi ja kui siis mäng välja ei tule, tekib frustratsioon,» arutles sidemängija. «See võib olla see põhjus, miks me nii mängime.»

«Homme on võimalik, et saame veel ühe võimaluse, aga nüüd vajame juba teiste abi. Eks see saab enne meie kohtumist juba selgeks.» Kuna Tšehhi alistas täna 3:1 Rumeenia, peab Eesti edasipääsuks lootma, et Rumeenia ei võida homme Makedooniat 3:0 või 3:1 ning Eesti ise peab samal ajal alistama Tšehhi. Makedoonia ja Rumeenia matš algab homme kell 16:00, meie mäng tšehhidega kell 19:00.

«Jah,» vastas Täht küsimusele, kas usk peatreenerisse on jätkuvalt olemas. «Ta mõistab inimesi ja mängijaid kui isiksusi. Tänu temale on võrkpall meie jaoks palju muutunud, oleme järgmisele tasemele jõudnud,» ei jätnud nurgaründaja õhku mingit kahtlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles