Olümpiavõitja Svendsen on kuu aega põlvevigastuse kiuste suusatanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emil Hegle Svendsen
Emil Hegle Svendsen Foto: SCANPIX

Norra laskesuusaäss Emil Hegle Svendsen avaldas eile pärast hooaja eelviimast laskesuusatamise MK-etappi kodumaa meediale, et tegelikult on teda juba ligi kuu aega kimbutanud meniskivigastus.

Teatavasti on Svendsen sel hooajal aga lisaks laskesuusatamise MMile võtnud sihiks ka Norra pealinna Oslo küljel all Holmenkollenis peetava murdmaasuusatamise MMi, kus ta kõigi eelduste kohaselt teatesõidus kolmandat vahetust sõitma peaks.

25-aastane kahekordne olümpiavõitja tunnistas, et on viimasel ajal suusatanud läbi valu. Tõenäoliselt vigastas ta parema jala põlvemeniskit 20. jaanuaril Anterselva MK-etapi sprindis.

«Põlv teeb valu, eriti vabatehnikas suusatades,» tunnistas Svendsen NRK-le. «Võtan enne võistlusi valuvaigisteid ja teibin põlve kinni. Aga ma ei usu, et see väga suur probleem on.»

Svendseni sõnul teeb põlv kõige rohkem valu just trennis, aga võistluste ajal eriti tunda ei anna. «Kui olukord halvemaks ei lähe, siis suudan hooaja lõpuni vastu pidada,» arutles ta. «Aga pärast hooaja lõppu pean võib-olla operatsioonile minema. Usun, et saan mõlema MMiga hakkama.»

Pärast Anterselva etappi kodus usinalt harjutanud ning ühe MK-etapi vahele jätnud Svendsen sai Fort Kenti etapil nii sprindis kui jälitussõidus esikoha, ühisstardiga sõidus oli ta kuues. MK-sarja kokkuvõttes püsib Svendsen teisel kohal.

Murdmaasuusatamise MMil on teatesõit kavas 4. märtsil, laskesuusatamise MM algab 3. märtsil segateatesõiduga, 5. märtsil võisteldakse sprindis. Juhul kui Svendsen valitaksegi teatenelikusse, lendab ta pärast võistluse lõppu eralennukiga Venemaale Hantõ-Mansiiskisse, et ka sprindis kaasa teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles