Postimehe otsepilt: HC Tallinn võitis pronksmedalid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti naiste käsipalli karikavõistlustel teenis pronksmedalid HC Tallinna naiskond, kes alistas otsustavas kohtumises 27:21 SK Tapa. Tallinn haaras ohjad juba avapoolajal, mis võideti 14:9.

Võitjate resultatiivsemad olid Kerli Jõks 11 ja Merit Moro 7 väravaga. Kaotajate kasuks viskas Marjette Maie Münster 8 väravat.

Enne kohtumist:

Tapa alustas meistrivõistlusi kaotusega Põlva SK/Toodele ning võiduga Tallinna üle. Seejuures jäädi tallinlannade vastu 0:7 taha, kuid lõpuks otsustasid mängu saatuse Müntseri kaks järjestikust tabamust. Naiskondade parimad olid aga Tapa poolelt Keili Kadak ning Tallinnalt Kerli Jõks võrdselt 12 väravaga.

Tapa peatreenerile Mare Nepsile meeldis, et naiskond ei kaotanud seitsmeväravalises kaotusseisus pead. «Olime püüdlikud ning ka koostöö laabus,» rõõmustas Neps, kelle hoolealuste edasiminek on märgatav, sest mullu jäädi nullile. «Võit polnud minu jaoks üllatuseks. Areneme edasi ja kui suudame tehniliselt hästi mängida, siis ei tule ka praaki sisse. Praegu oleme igatahes niimoodi hakkama saanud. Olen rahul kogu võistkonnaga.»

Tallinn kaotas Padisele poolfinaali avamängu küll üheksa väravaga, kuid kordusmatš võideti tänu tugevale lõpuspurdile ühe tabamusega. Nendes kahes mängus säras Tallinna poolelt Jõks 20 väravaga.

Tallinn on meistrivõistlustel pidanud juba neli kohtumist ning kaotanud need kõik. Seejuures minnakse otsustavale karikamängule 13:36 allajäämise pealt Padisele. Senipeetud neljas mängus on skooritegemise eest peamiselt hoolt kandnud Jõks ja Merit Moro, kes visanud vastavalt 27 ning 23 väravat. Kui siia lisada Anne-Mai Elbrechti 13 ning Anneta Jefimova ja Anne-Liisa Elbrechti 7 tabamust, siis saame, et ülejäänud naiskond on skoori teinud 7 korda.

Tallinna juhendajal Ainar Estral on valus kaotus Tapale meeles. «Me ei osanud suurt eduseisu enda kasuks ära kasutada. Kuigi me poleks tohtinud kiirustada, tegime seda siiski,» meenutas Estra. «Nüüd peame edu nimel oma mängujoonisest kinni hoidma, kuid Tapal on tubli võitlejahingega naiskond. Igatahes tuleb põnev kõhtmine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles