Järelvaadatav: Võimas! Kotsar ja South Carolina alistasid kuulsa Duke'i ja jõudsid 16 sekka!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maik-Kalev Kotsari koduülikool South Carolina alistas üliõpilaskorvpalli NCAA finaalturniiri teises ringis kuulsa Mike Krzyzewski juhendatava Duke'i 88:81 ja jõudis meeskonna ajaloos esmakordselt 16 parema sekka. Algviisikusse kuulunud Kotsar sai platsil olla 16 minutit ning selle ajaga punktiarvet ei avanud, visates mööda kõik kolm platsilt tehtud viset. Küll aga jäid tema arvele üks lauapall, üks korvisööt ja üks pallikaotus. Mängu lõpus sai eestlane viienda vea ja maandus pingil.

Üleplatsimees oli 24 punktiga Sindarius Thornwell, nii Chris Silva kui ka Duane Notice lisasid 17 punkti. Rakym Felder toetas meeskonda 15 punktiga. Duke'ile tõi Grayson Allen 20 punkti. Avapoolajal platsilt 35 viskest vaid seitse tabanud South Carolina viskas teisel poolajal 70-protsendilise täpsusega. Avapoolaeg kaotati seitsme punktiga 23:30, ent teisel poolajal visati ise koguni 65 punkti.

Järgmises ringis läheb South Carolina vastamisi kolmanda asetusega Bayloriga, kes alistas 82:78 USC (Southern California) Trojansi. Kohtumine peetakse reedel New Yorgis kuulsas Madison Square Gardenis, mis on igapäevaselt NBA meeskonna New York Knicksi kodusaal.

Enne mängu:

South Carolina alistas finaalturniiril esimeses mängus 93:73 Marquette Golden Eaglesi. Kotsar sai mänguaega 34 minutit, mille jooksul jäi tema kontosse seitse punkti, viis lauapalli ning kaks korvisöötu. Võitjate suurimaks skoorijaks oli 29 punktiga Sindarius Thornwell, Marquette ülikooli poolt vastas 16 silmaga JaJuan Johnson.

Järgmine vastane Duke Blue Devils sai sama kindlalt 87:65 jagu Troy Tojansist. Duke mängib finaalturniiril juba 22. aastat järjest, mis on finaalturniiri ajaloo pikkuselt neljas seeria. Meeskonda veab tagamees Luke Kennard, kes viskab keskmiselt 19,8 punkti mängus, ent samas suutis eelmine vastane Troy hoida ta vaid kaheksa punkti peal. Siiski on Kennardilt alati valmis ohje üle võtma Grayson Allen ja Jayson Tatum.

South Carolina vaieldamatu liider on Thornwell, kes oli ka eelmises mängus pidurdamatu, kuid Duke'i vastu ei saa meeskond ainult talle loota. Oma punktisaaki suudab loodetavasti kasvatada ka Kotsar. Vastu tuleb astuda aga tõelisele legendile, sest Duke'i juhendab Mike Krzyzewski, kes on seda ametit pidanud juba 37 (!) aastat. Kolmel viimasel olümpial on USA meeskond jõudnud tema käe all olümpiakullani.

Duke on aga «Coach K» juhendamisel võitnud märtsihulluse ehk finaalturniiri viiel korral, viimati 2015. aastal. Toonasest meeskonnast mängivad tänaseks NBAs Jahlil Okafor (Philadelphia 76ers), Mason Plumlee (New York Knicks), Justise Winslow (Miami Heat) ja finaalis üleplatsimehena 23 punkti visanud Tyus Jones (Minnesota Timberwolves).

Postimehe ülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

19. märts

kell 20.40–22.40: Wichita State Shockers – Kentucky (otseülekanne)

20. märts

kell 02.40–04.40: South Carolina Gamecocks – Duke (otseülekanne)

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles