Järelvaadatav: Kotsar aitas imelise South Carolina NCAA Final Fouri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallur Maik-Kalev Kotsar ja tema koduülikooli meeskond South Carolina Gamecocks jõudis NCAA finaalturniiril ehk märtsihullusel juba nelja parema sekka. Idaregiooni finaalis oldi 77:70 üle Florida Gatorsist. Poolfinaalis minnakse Eesti aja järgi ööl vastu 2. aprilli vastamisi Gonzaga meeskonnaga. Mõlemale Phoenixi lähedal peetavale poolfinaalile ja Eesti aja järgi ööl vastu 4. aprilli toimuvale finaalile on võimalik otsepildis kaasa elada nii Kanal 12 kui ka Postimees.ee vahendusel.

Esimese poolaja kaotas sel kevadel USA spordiüldsust heas mõttes šokeerinud South Carolina 33:40, aga teise poolaja alguses tuldi kiirelt järgi ja viimastel minutitel liiguti tasapisi ees. Ühe olulise korvi tabas ka 12 punkti toonud Kotsar, kui ta viis South Carolina 1.55 enne lõppu 67:63 ette.

Kotsar tabas kahepunktiviskeid 10/6, mõlemad vabavisked läksid mööda. Lisaks hankis 36 minutit platsil rüganud eestlane ka kolm lauapalli. South Carolina resultatiivseim oli 26 punktiga Sindarius Thornwell, PJ Dozier lisas 17 ja Chris Silva 13 silma. Florida poolelt vastas Justin Leon 18 punktiga.

South Carolina võidupidu riietusruumis:

Teine poolfinaalpaar on Oregon - North Carolina.

Enne mängu:

South Carolina on seni täitnud kuhjaga neile turniiri eel pandud ootusi. Kui avaringis saadi 93:73 jagu Marquette Golden Eagles’i meeskonnast, siis tõeline üllatustulemis sündis teises ringis, kui alistati 88:81 legendaarse Mike Krzyzewski juhendatav Duke’i Ülikool.

Kolmandas ringis ehk 16 parema seas lülitati aga oma trumbi ehk hea kaitsemängu toel konkurentsist kolmanda asetusega Baylor, keda võideti skooriga 70:50. Seejuures tehti ülikooli ajalugu, kuna varem polnud nad kunagi sel turniiril kaheksa parema sekka jõudnud. «Hea tunne on taas ajalugu teha ning ma usun, et kui oleme saanud maitse suhu, siis tekib meil sõltuvus. Sestap anname endast kõik, et seda jätkata,» rääkis South Carolina korvpallur Duane Notice pärast ajaloolist võitu. «South Carolina on parima kaitsemänguga meeskond, keda ma olen ülikooli tiimidest kunagi juhendanud,» tunnistas meeskonna peatreener Frank Martin. Florida pidas samal ajal maha aga tõelise lahingu, kui tänu lisaaja lõpus tabatud hullule kolmesele alistati kõigest ühe punktiga 84:83 Wisconsin Badgers.

Postimehe otseülekanded NCAA finaalturniiri mängudest:

26. märts

kell 21.25–23.40: Florida Gators - South Carolina Gamecocks

2. aprill

kell 01.00–03.15: South Carolina Gamecocks - Gonzaga Bulldogs

kell 03.45–06.00: Oregon Ducks - North Carolina Tar Heels

4. aprill

kell 04.05–06.20 NCAA finaalturniiri finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles