Maailmakarika finaalis peeti esimesed osavõistlused, ka Rein Pill ja A Brok alustasid võistlusega

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pill ja A Brok sõidavad MK-finaalile teist aastat järjest.
Rein Pill ja A Brok sõidavad MK-finaalile teist aastat järjest. Foto: Celin Lannusalu

Omahas toimuva maailmakarika finaali raames peeti eile esimesed osavõistlused. Koolisõidus tegi parima tulemuse sakslanna Isabell Werth hobusel Weihegold OLD, takistussõidus võitis ameeriklane McLain Ward hobusel HH Azur. Rein Pill ja A Brok tegid korraliku soorituse, lõpetades kahe veaga 30 parema seas.

MK-finaalid algasid koolisõiduga, kus suuri üllatusi ei juhtunud. Suurfavoriit Isabell Werth võttis Weihegoldil teenitud võidu tulemusega 82.300%. Napilt alla 80% piiri jäi ameeriklaste lemmik Laura Graves (USA) Verdadesil (79.800%), mis kindlustas talle grand prix teise koha. Kolmandaks jõudis briti paar Carl Hester – Nip Tuck, kelle tulemuseks jäi 76.671%.

Laupäevases muusikalises vabakavas osalevad 14 parimat paari. 16st startinust kaks ei pääsenud edasi, kuna Uus-Meremaad esindanud Wendi Williamson ja Dejavu MH elimineeriti vere ilmumise tõttu hobuse suhu,  Hanna Karasiova ja Arlekino Valgevenest paraku ebaõnnestusid ega ületanud 60% lävendit, mis oli küris osalemise eelduseks. Meie liiga parimad olid Inessa Merkulova ja Mister X, kes lõpetasid GP üheksandana tulemusega 71.929 %.

Takistussõit, kus osales 37 sportlast 20 riigist, kujunes oodatult põnevaks. Iirlasest rajameister Alan Wade oli üles pannud 160 cm kõrguste takistustega muljetavaldava raja. Kuigi esmapilgul ei tundunud parkuur ülemõistuse keeruline olevat, siis oli seal siiski põhiliselt üks koht (kahene süsteem veetakistusega), mis paljudele paaridele raskusi valmistas. Nii ei olnud ka puhtaid sõite ülemäära palju. Esimene osavõistlus peeti Tabel C arvestuses ehk sõit käis kiirusele. Ward ja Azur tegid väga kindla sõidu ja võtsid napilt võidu rootslase Henrik von Eckermanni ees, kes võistleb hobusega Mary Lou. Kolmandana lõpetas tiitlikaitsja, švetslane Steve Guerdat hobusel Bianca. Rein Pill ja A Brok tegid korraliku soorituse, lõpetades kahe veaga, mis andis sõidu arvestuses tulemuseks 29. koha. Meie liiga parimana lõpetas ungarlane Gabor Szabó Jr. hobusel  Timpex Bolcsesz 18. kohal.

Teine osavõistlus peetakse kohaliku aja järgi juba täna õhtul, kui võistlus toimub ümberhüpetele ja raja kõrguseks on 150 – 160 cm. Võistlejad stardivad pööratud paremusjärjestuses.

Omaha MK finaali tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles