Järelvaadatav: Põlva Serviti vandus Balti liiga poolfinaalis kindlalt alla Ukraina liiga liidrile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põneva Balti liiga käsipallihooaja lõpplahendus saabub sel nädalavahetusel Põlvas – neli paremat meeskonda selgitavad hooaja 2016/17 Balti liiga tšempioni. Esimeses poolfinaalis kaotas ainus nelja parema sekka jõudnud Eesti klubi Põlva Serviti 23:31 Ukraina liiga liidermeeskonnale Zaporožje ZTR. Teise finalisti selgitavad mullu esikohamängus vastamisi olnud Riihimäe Cocks ja Minski SKA. 

Enne mängu:

Serviti on ainus klubi, kes viimasel kaheksal aastal – kui finaalturniiril pallivad neli tiimi – alati jõudnud tugevamate hulka. Viimati võideti Balti liiga 2010. aastal, ülejäänud kuuel hooajal lõpetati alati medaliga – kolmel korral hõbedase, kolmel pronksisega. Mullu oli Serviti kolmas, esmakordselt triumfeerinud Cocksi ja SKA järel.

Serviti laupäevane poolfinaalivastane ZTR on Ukraina meistrivõistluste hõbe ja hetkeliider, kuigi Meistrite liiga klubi Zaporožje Motor on mänginud seitse kohtumist vähem. Viimati ehk nädal tagasi kaotaski ZTR koduliigas just Motorile 24:36. Balti liigas sai ZTR A-alagrupis esikoha ning alistas siis veerandfinaalis Kaunase Granitas-Karysi.

Põlvalased tulid B-alagrupis tiitlikaitsja Cocksi järel teiseks ning alistasid ülidraamatilises veerandfinaalpaaris koduse konkurendi HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi. Koduliigas pidas Serviti viimase kohtumise kolmapäeval, alistades kodus Viljandi HC 24:18, olles juba kindlustanud põhiturniiri esikoha.

«Mängisime ZTR-iga paar aastat tagasi eurokarikal, võitsime kodus kolmega ja kaotasime Ukrainas viiega, aga loomulikult on sest ajast palju muutunud,» sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Illusioone ei tasu luua, ZTR on kindlasti meie paaris soosik, tegu on väga tugeva meeskonnaga, kel eriti just tagaliinis võimsad liidrid.»

ZTR-i 28-aastane tagamängija Aleksei Gantšev on hetkel Balti liiga parim snaiper 82 väravaga ja Mustingu sõnul tuleb tema pidurdamisele eraldi tähelepanu pöörata: «Gantšev sai küll viimases liigamängus vigastada, aga peaks Põlvas rivis olema. Ta viskab stabiilselt kaheksa või enam väravat mängus ja teeb kõvasti tööd ka kaitses.»

«Meil endil jääb vajaka just stabiilsusest, mäng on endiselt väga kõikuv,» tunnistas Musting. «Iga päev otsime, aga hetkel tunneme puudust kindlast liidrist, kes päevast päeva vajadusel mänguraskuse enda kanda võtaks. Samas on meil õnneks kõik mehed rivis ehk paljude hulgast valida õiget koosseisu ja loodan, et kodupubliku toel kerkivad esile ka liidrid.»

Serviti juhendaja on ZTR-i mänguga piisavalt hästi tutvunud. «Oleme vaadanud videosid, saame pisut infot ka oma ukrainlasest palluri Sergei Ljubtšenko käest ning teame, kes meile vastu astub. Kvaliteetsete ja just füüsiliselt võimsate vastaste vastu peaks meie trumbiks olema kiirus ehk peame mängutempo kõrgel hoidma kogu kohtumise vältel,"» arvas Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles