Järelvaadatav: Levadia mängis kodus üle Narva Transi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas läksid täna vastamisi Levadia ja Narva Trans. Rimo Hunt viis võõrustajad juba kaheksandal minutil juhtima, 17. minutil tegi sama mees seisuks 2:0. Levadia suurendas edu seisule 3:0 23. minutil, kui täpne oli Jevgeni Kobzar, Transi värava eest hoolitses aga 56. minutil Bi Sehi Elysee Irie. Rohkem väravaid ei nähtud ja Levadia võitis mängu 3:1.

Enne mängu:

Maruline algus

Levadia on hooaja neljas esimeses voorus näidanud jõudu. Kui alustati 1:1 viigiga Flora vastu, siis järgnenud on väravaterohked 5:0 ja 7:0 võidud Sillamäe ja Paide üle, viimati saadi võõrsil 1:0 jagu ka tiitlikaitsjast Infonetist. Seega on nelja mänguga löödud juba 14 väravat, enda võrku lastud aga vaid üks pall.

Tubli, aga õhuke

Just nende sõnadega võib iseloomustada Transi koosseisu. Esinduskoosseisu jagub sisu küllaga ja uued täiendused on kenasti kokkumängu leidnud, ent pingilt on võtta enamjaolt vaid noori ja kogenematuid mängumehi. Eelmises voorus pääseti kolme punktiga tänu Viljandi Tuleviku tehtud kingitusele, mis lubas Transil neljanda lisaminuti penaltist kodus 2:1 võita. Tabelis on narvakatel kirjas kaks võitu, viik ja võitluslik kaotus tiitlikaitsja Infonetiga, mis annavad kokku enne vooru algust tubli neljanda koha.

Ajalugu soosib pealinlasi

Läbi aegade on Levadia ja Trans meistriliigas vastamisi läinud juba 72 korda, Levadia on saanud 43 ja Trans 9 võitu. Üks neist üheksast tuli aga mullu, kui suve lõpus oldi kodus Levadiast üle 3:1. Kahel viimasel hooajal on Trans Levadialt vähemalt ühes mängus võidu ja teises viigi kätte saanud, ent kokkuvõttes kaldub jõudude tasakaal ikkagi selgelt Levadia poole. Viimati köeti septembris Transile 5:0 saun, kusjuures tolles kohtumises käis Narva meeskonna ridades väljakumängija platsil Nikita Tokaitšuk, kes muidu üles antud hoopis väravavahina.

Kes lööb väravaid?

Levadia puhul - kui vaja, siis igaüks. Kübaratrikk on Paide-mängust juba kirjas Rimo Hundil, kolme väravaga on vastaseid kostitanud Mark Oliver Roosnupp ja kahes viimases mängus on täpne olnud Inglismaa kõrgliigaklubist Middlesbrough'st laenatud brasiillane Joao Neto Morelli. Korra on jala valgeks saanud veel viis meest ning nende seas pole Pavel Marinit, kes jaganud kaaslastele juba viis väravasöötu. Tunnustuseks kaitsjatele nimetati Igor Dudarev märtsikuul liiga parimaks mängijaks, treeneritest pälvis sama tunnustuse ettearvatult Igor Prins.

Transis peab keegi tükiks ajaks täitma talvel esiründajaks toodud Dmitri Kovbi saapad, sest mees murdis viimases kohtumises Tulevikuga käeluu ega saa Narva meeskonda mõnda aega aidata. Jala on juba valgeks saanud 19-aastane Moskva CSKA noortesüsteemi kasvandik Ilja Ferapontov, kellelt küllap oodataksegi nüüd enamat. Kolm väravat löönud Denis Poljakovi põhiülesanne on keskväljal rügamine, ent standardolukordades võib tema teravast vasakust jalast mõndagi ohtlikku sündida. Oma osa peavad andma ka poolkaitsjad alustades Viktor Plotnikovist ja lõpetades Artjom Škinjoviga, kelle avanemist Narvas ammu oodatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles