Järelvaadatav: Tartu ei jätnud Rakverele mingit võimalust ning jõudis kindlalt finaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti meeste võrkpallimeistrivõistlustel võitis Tartu Bigbank otsustavas viiendas kohtumises kindlalt 3:0 (25:15, 25:14, 25:21) Rakvere Võrkpalliklubi ning jõudis seega koondskooriga 3:2 finaali, kus minnakse vastamisi tiitlikaitsja Tallinna Selveriga.

Tartu parimatena tõid lätlane Toms Vanags ning Meelis Kivisild võrdselt 15 punkti, Kanada päritolu Bradley Gunter lisas 14 punkti. Rakvere eest kogus Kevin Saar 11 ning Siim Põlluäär 7 punkti.

«Tundub, et mängime siis kõige paremini, kui ora on juba nii sügaval, et tuleb otsapidi kurgust välja. Täna oli meie jaoks kõva boonus hea blokimäng ning samuti serv toetas. Vigu oli kindlasti vähem kui muidu ning vastased olid vastuvõtuga hädas, mistõttu oli meil lihtsam oma blokki üles ehitada. Ega meil palju pole aega jäänud, sest pühapäeval tuleb hakata jälle võitlema (esimene finaalmäng Tallinna Selveri vastu – toim),» võttis Tartu meeskonna kapten Ronald Järv kohtumise kokku.

Tartu Bigbanki ja Tallinna Selveri nelja võiduni peetava finaalseeria esimene kohtumine toimub juba sel pühapäeval kell 17.00 Audentese spordihoones.

Pronksiseerias kohtuvad omavahel Pärnu Võrkpalliklubi ning Rakvere Võrkpalliklubi, kes mängivad Eesti meistriliiga pronksmedali nimel kolme võiduni.

Enne mängu:

Kui seeria võidab Tartu, jõuavad nad aastase eemaloleku järel taas esikohaduelli. Viimati oldi seal hooajal 2014/2015, kui tuli tunnistada Pärnu Võrkpalliklubi paremust. Rakvere jaoks lõppeks aga üks väga pikk seeria. Viimati mängiti meistrisarjas kuldmedalitele hooajal 1996/1997, mil toona liigat valitsenud Lääne-Virumaa klubi võttis oma kolmanda järjestikuse tiitli.

Tulles aga veidi rohkem lähiajaloo juurde, siis senine neljamänguline seeria on pakkunud kaks teineteisega sarnast mängu Tartus ja kaks teineteisega sarnast kohtumist Rakveres. Emajõelinnas peetud matšid vajasid võitja selgitamiseks maksimaalset viit geimi, kus eduvõimalusi omasid mõlemad klubid. Seni on pikema kõrre tõmmanud ja tulised lõpud enda kasuks kallutanud Bigbank Tartu.

Rakveres peetud mängudes pole koduvõistkond külalistele peaaegu üldse sõnaõigust andnud. Avamatšis ei pääsenud Tartu kahe esimese geimi jooksul kordagi juhtima, teises kohtumises oli nende ainsaks eduks Toms Vanagsi toodud matši esimene punkt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles