Järelvaadatav: Pärnu Vaprus alistas Viljandi Tuleviku ja teenis hooaja avavõidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel teenis hooaja avavõidu Pärnu Vaprus, kes alistas koduväljakul 2:0 Viljandi Tuleviku.

Kohtumise saatus otsustati ära juba avapoolajal – 7. minutil avas skoori Kristofer Kaasik ning 25. minutil vormistas matši lõppseisu Magnus Villota.

Turniiritabelis on Vaprus 4 punktiga endiselt aga viimasel ehk 10. kohal. Tulevik paikneb 6 silmaga 8. positsioonil.

Premium liiga tabeliseis 11. vooru järel:

  1. FC Levadia 29 punkti/11 mängu
  2. FC Flora 29/11
  3. Nõmme Kalju 23/11
  4. FC Infonet 17/11
  5. Narva Trans 17/11
  6. Paide Linnameeskond 12/11
  7. Tartu Tammeka 11/11
  8. Viljandi Tulevik 6/11
  9. Sillamäe Kalev 6/11
  10. Pärnu Vaprus 4/11

Mängu eel:

Tulevik valmistus avamänguks Vaprusega põhjalikult, ohverdades selle nimel isegi paar päeva varem peetud kohtumise Nõmme Kaljuga. Ohvrist oli kasu, ehkki napilt, sest Tulevik võitis kodus minimaalse paremusega 2:1. Samas ei pruugi hea avamäng midagi tähenda - tunamullu, kui Tulevik viimati kõrgliigas oli ja Pärnu mängis veel Linnameeskonna nime all, võitsid mulgid esimese kohtumise 5:2, kuid kaotasid kolm järgmist.

Võidud õigel hetkel

Tulevik on osanud oma kaks ainsat võitu saada õigete vastastega mängides - põhikonkurendid Sillamäe ja Pärnu on alistatud vastavalt 1:0 ja 2:1. Ülejäänud kaheksas mängus on aga lastud endale lüüa 32 väravat ning ühes 35 palli enda võrku lasknud pärnakatega ollaksegi selles arvestuses liiga kaks kehvimat meeskonda. Pärnu sai oma ainsa viigipunkti Tartu Tammekalt ning ainsa meeskonnana ollakse seni võiduta. Tulevikust jagu saamine ärataks aga meeskonnas taas lootuse, et punase laterna rollist on võimalik peagi pääseda.

Kes löövad väravaid?

Tuleviku mehed on viimasest viiest mängust neljas kuivale jäänud, Pärnut kostitasid eriilmeliste tabamustega Sander Post ja Martin Allik - esimene keerutas ülikavalalt väravasse madala karistuslöögi, teine saatis aga äärelt õnnega pooleks väravavõrku üle jala läinud tsenderduse. Üle väga pika aja on aga lootust Tuleviku särgis taas platsil näha vigastustest paranenud Jarmo Ahjuperat, kes lõi eelmisel pühapäeval duubelmeeskonna mängus kaks väravat ja võinuks saada kirja isegi kübaratriki, kui poleks penaltipunktilt eksinud. Vaprust saab taas aidata mängukeelust vabanenud Martin Vunk, kes peab võib-olla enda kanda võtma ka väravalööja rolli. Seni on pärnakatest üle ühe korra jala valgeks saanud vaid Kristen Saarts, kes lõi eelmise vooru 1:2 kaotusmängus Levadiale oma hooaja teise värava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles