Järelvaadatav: Eesti alistas Ungari ja kindlustas MM-valiksarjas jätkamise

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti võrkpallikoondis võitis MM-valiksarja Euroopa tsooni teise ringi turniiri eelviimases mängus skooriga 3:1 (20:25, 25:15, 25:20, 25:14) Ungari ja kindlustas MM-valikgrupist edasipääsu. Nii on kindel, et Eesti lõpetab alagrupi vähemalt teise kohaga ning jätkab MM-valiksarjas ka olenemata homse kohtumise tulemusest Venemaaga.

Eestlaste parimana tõi täna Oliver Venno 20 punkti, Robert Täht lisas 16, Andrus Raadik 14 ja Timo Tammemaa 12 silma, millest kolm blokist.

Nii on Eestil D-alagrupis kirjas kõik võidud ning homme kell 20.30 algavas kohtumises suurfavoriidi Venemaa vastu selgub, kes võidab alagrupi.

«Tegelikult oli meil ühtlane alagrupp, kui välja arvata Kosovo. Teised meeskonnad on Euroopa keskmikud. Kahju ainult kaotatud avageimist,» tunnistas meeskonna libero Rait Rikberg pärast võidumängu Ungariga. «Kaks vastast lõid täna nii head servi, et me ei suutnud palle ära lahendada. Järgmistes geimides saime vastuvõtu korda,» lisas ta.

Homme kohtub Eesti ülitugeva Venemaaga, kuid see eestlastele pingeid peale ei pane. «Ma usun, et see mäng on täielik nauding nii meile kui ka pealtvaatajatele. Miinimumeesmärk on täidetud (teine koht alagrupis – toim) ning oleme rahul,» ütles Rikberg.

Mänguga jäi rahule ka nurgaründaja Andrus Raadik. «Oli kõva mäng, ehkki esimeses geimis rabistasime. Võib-olla läksime natuke halva suhtumisega peale. Teise geimi alguses ütles Kert Toobal, et naudime mängu ning siis läks kõik hästi,» ütles ta.

Senistest vastastest pidas Raadik kõige raskemaks Montenegrot. «Montenegro oli meie jaoks kõige raskem, samuti servis Ungari hästi. Homme Venemaaga ei lähe me kindlasti kaotama, sest miinimumeesmärk on käes, aga maksimum veel mitte – kõike võib juhtuda,» tunnistas Raadik. «Rahvas, tulge homme saali, sest tuleb kõva lahing!» tegi Raadik lõpuks avalduse.

Enne mängu:

Kui koondis on sarnaselt kolmele eelmisele päevale võidukas ka täna, siis oleme kindlustanud alagrupis vähemalt teise koha ning pühapäeva õhtul kell 20.30 algavas matšis selgitame Venemaaga, kumb võidab alagrupi ja pääseb otse järgmise aasta septembris toimuvale MM-finaalturniirile ja kumma jaoks jätkub piletijaht tänavu suvel kolmandas valikringis. See on aga homne ooper, täna on esmalt ees matš Ungariga.

«Peame olema täielikult keskendunud, sest Ungari on väga raske vastane ja mängib väga kiiret mängu. Kindlasti vajame ka fännide tuge nagu eilses võidumatšis Montenegro vastu,» rääkis rahvusmeeskonna peatreener Gheorghe Crețu.

Ungari võrkpall pole viimasel ajal suursaavutustega hiilanud. Lõppenud EM-valiksarjas ei pääsenud koondis edasi avaringistki ja Euroopa edetabelis hoitakse 30. positsiooni (Eesti on 14.). Endise Argentiina koondise abitreeneri Juan Manuel Barriali juhendamisel ja Lõuna-Koreas suurepärase hooaja teinud diagonaalründaja Krisztián Pádári tuules loodetakse sel aastal samm edasi astuda. «Esimest korda on Ungaril välismaalasest peatreener ja palju tähtsaid mängijaid on tulnud koondisesse tagasi. See on justkui uus start,» rääkis Barrial.

Tallinnas peetaval turniiril alistasid madjarid avaringis 3:0 Kosovo, siis kaotasid ülimalt haaravas mängus 2:3 Montenegrole ja eile õhtul jäädi kindlalt 0:3 alla Venemaale. «Kui suudame Oliver Venno suurepäraste servidega hakkama saada, siis usun, et võime teiega punkt-punktis mängida. Loomulikult peame selleks ka ise oma parima taseme lähedase partii esitama,» lausus koondise loots tänase mängu kohta.

Paremusjärjestuse määramisel vaadatakse alagrupis esmalt võitude, seejärel punktide arvu (3:0 ja 3:1 annavad võitjale kolm punkti, 3:2 edu võitjale kaks ja kaotajale ühe punkti). Nende kahe näitaja võrdsuse korral on järgmisteks kategooriateks geimide ja punktide suhe ning viimaseks kaalukeeleks omavahelise kohtumise tulemus.

MM-valiksarja Euroopa tsooni teise ringi mängud toimuvad Kalevi spordihallis 24.-28. maini ja pääsmeid neile saab osta Piletilevist. Müügil on päevapassid, mis tähendab, et nendega pääseb vaatama kõiki kolme sel kuupäeval peetavat kohtumist. Kes Kalevi spordihalli mängudele oma silmaga kaasa elama tulla ei saa, näeb matše otseülekandes Kanal 12 ja Postimehe vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles