Järelvaadatav: Prosa duubel kindlustas Infonetile võidu Viljandi üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli meistriliiga 16. vooru avamängus võitis tiitlikaitsja FC Tallinna Infonet võõrsil 2:0 JK Viljandi Tuleviku. Valitseva meistri mõlema värava eest hoolitses ründaja Albert Prosa, kes skooris 17. ja 34. mänguminutil. Seejuures ei realiseerinud Viljandi poolt avapoolaja lõpus penaltit Martin Allik.

Nii sai Viljandi järjekordse 0:2 kaotuse ühe Tallinna tugeva meeskonna vastu, sest aprilli lõpus jäädi samuti 0:2 alla Tallinna FC Florale ning mai lõpus kaotati identse skooriga Nõmme Kaljule. «Teadsime, et tuleb raske mäng ning vastane tuleb pressinguga peale, aga mehed võitlesid väärikalt. Teisel poolajal ei lasknud me endale väravat lüüa, vaid üritasime ise,» ütles Viljandi äärekaitsja Siim Saar. Nüüd ootavad Viljandit ees mängud Paidega ning kaks korda Sillamäega. Saare sõnul minnakse Sillamäe vastu võidumõtetega ning püüdma kuute punkti.

Ehkki Infonet võitis vaid kahe väravaga, siis kogenud Dmitri Kruglov pole nõus, et võit tuli raskelt. «Lõime kiiresti kaks väravat ning läksime juhtima. Samas lasime pärast väravaid natuke lõdvaks end ning oleksime saanud seetõttu avapoolaja lõpus saanus karistada (Viljandi eksis penaltil – toim). Teiseks poolajaks oli ülesanne lüüa kiiresti veel väravaid, aga paraku see ei õnnestunud,» rääkis Kruglov.

Enne mängu:

Tänavuseks hooajaks kõrgliigasse tõusnud Tulevik on jäänud praeguse seisuga 7 punktiga liigatabeli punaseks laternaks. Hooaega on rabedalt alustanud ka Infonet, kes on turniiritabelis langenud 5. positsioonile 21 silmaga.

Sel hooajal on korra omavahel mängitud – 18. märtsil Lasnamäel peetud matšist väljus skooriga 5:0 võitjana Infonet. Üldse on omavahel mängitud 6 korda. Infonet on neist matšidest võitnud 4, Tulevik 1 ja 1 korra on mängitud ka viiki.

Turniiritabel 15. vooru järel:

  1. FC Flora 41 punkti
  2. FC Levadia 39
  3. Nõmme Kalju 33
  4. Narva Trans 24
  5. FC Infonet 21
  6. Paide Linnameeskond 15
  7. Sillamäe Kalev 12
  8. Tartu Tammeka 12
  9. Pärnu Vaprus 7
  10. Viljandi Tulevik 7
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles