Järelvaadatav: Eesti alistas Mehhiko 3:0 ja pääses Maailmaliiga finaali! (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt võrkpalli Maailmaliigas mängiv Eesti koondis jõudis kolmandas tugevusgrupis kohe finaalturniirile. Mehhikos Leonis toimuval finaalturniiril kohtus Eesti Mehhikoga ja sai 3:0 võidu. Esimeses poolfinaalis alistas Hispaania 3:0 Saksamaa. Seega kohtuvad finaalis Eesti ja Hispaania.

Kapten Kert Toobal ütles, et on meeskonna üle uhke, sest rasketest hetkedest saadi jagu. 

«Korralik esitus, enne mängu oli mul meestele üks soov: et mängiksime peaga. Seda suutsime. Väga hea meel on, et suutsime kolmandas geimis mitu korda raskest seisust välja tulla. 3:0 võit oli oliline, et finaaliks energiat säästa,» sõnas kapten.

Saalis valitsenud meeletut kuumust on Toobali sõnul raske kirjeldada. «Üleliigseid emotsioone ei olnud vaja näidata, kõik röövis meeletult energiat. Aga eks keha mingi hetk harjub sellega ja õpid end ökonoomselt liigutama,» kommenteeris ta saali temperatuuri, mis oli üle kolmekümne kraadi.

Finaalivastase Hispaania kohta lisas kapten, et hispaanlased tegutsesid poolfinaalis Saksamaa vastu nii nagu eestlased Mehhiko vastu. Ja sõpruskohtumistes saadud võidud tuleb kiirelt unustada. «Hispaania mängis samuti targalt. Kes homme jaksab rohkem kannatada, see võidab.

Toobal tõi eraldi välja ühe mängija. «Tahan kiita Renee Teppanit, kes taaskord tuli ja tegi, mida pidi. Samamoodi oli mängus Kreeka vastu, kui meil raske hetk oli,» ütles Toobal.

Peatreener Gheorghe Cretu lisas, et on mängijate üle uhke. «Sellistes tingimustes on muidugi raske mängida. Meil on sarnane kogemus (kuumuse osas) eelmisest aastast Rumeenia turniirilt, aga see kuumus siin on midagi muud. Mehed said seekord olukorraga hakkama. Juba siia tulles mõistsime, et nii on. Lisame siia veel saalitäie mehhiklasi. Aga see kõik motiveeris mehi, olen nende üle uhke,» sõnas Cretu.

«Kolmandas setis saime vastased kolm korda kaotusseisust kätte. Renee tuli taas hästi meile appi ja tegi oma töö ära. Nii peamegi mängima, et keegi sekkub ja toob head enerigat,» kiitis ka Cretu Teppanit.

«See punt mehi on finaali pääsu ära teeninud. See on meie neljas hooaeg koos ja see on kolmas Final Four selle aja jooksul. Oleme suure töö ära teinud, iga aastaga veidi paremaks läinud. Tundub, et poisid on suureks kasvanud,» lisas Cretu.

Robert Täht tõi Eesti parimana 16 punkti, Oliver Venno 14, Andrus Raadik 8 silma.

Mängu käik:

Eesti alustas mängu algkoosseisus: Oliver Venno, Kert Toobal, Robert Täht, Andrus Raadik, Ardo Kreek, Andri Aganits ja libero Rait Rikberg. Eesti läks avageimi 7:4 juhtima. Tasub mainimist, et kui väljas oli 38 kraadi sooja, siis saalis oli samalaadne temperatuur. Ja saalitäis mehhiklasi tegi olemise veel kuumemaks. Teiseks tehniliseks vaheajaks juhtisid eestlased 16:12. Eesti 23:21 eduseisult võttis peatreener Cretu vaheaja, sest mehhiklased läksid ühe enam hoogu. Geim siiski Eestile 25:22.

Teine geim algas samuti eestlaste dikteerimisel, Andrus Raadiku pommlöögist mindi 8:4 ette. Teiseks tehniliseks ajaks juhiti 16:8. Tagasi enam ei vaadatud ja geim Eestile 25:13.

Kolmas geim algas pahaendeliselt, mehhiklased läksid kodupubliku marulisel toetusel 6:2 juhtima. Eesti viigistas 9:9, ent taas pääsesid võõrustajad Alejandro Moreno võimsa serviseeria toel juhtima 13:9. Oliver Venno asemel sekkunud Renee Teppan tõmbas oma serviseeriaga aga eestlased ree peale tagasi ja Robert Täht viigistas 14:14. Eestlased juhtisid 20:18 ja lõpus olid kindlamad eestlased ja võitsid geimi 25:20.

Enne mängu:

Maailmaliiga ühendab planeedi 36 paremat võrkpallikoondist, kes on jagatud kolme tugevusgruppi. Eelmisel aastal Euroopa liigas triumfeerinud rahvusmeeskond kuulub Maailmaliiga kolmandasse tugevusgruppi koos Austria, Hiina Taipei, Hispaania, Kasahstani, Katari, Kreeka, Mehhiko, Montenegro, Saksamaa, Tuneesia ja Venetsueelaga.

Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniir toimub Mehhikos Leónis 17. ja 18. juunil. Lisaks Eestile ja Mehhikole mängivad finaalturniiril veel Saksamaa ja Hispaania.

Kanal 12 ja Postimees.ee toovad 18. juunil kell 3.25 algava matši otsepildis vaatajateni. Postimees on Mehhikos kohal ning toob lugejateni kõik kohapealsed põnevamad sündmused.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles