Järelvaadatav: 35-aastane Roger Federer tõusis Wimbledoni kõigi aegade kuningaks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

35-aastane šveitslane Roger Federer (ATP 5.) tegi ajalugu, kui alistas Wimbledoni tenniseturniiri meesüksikmängu finaalis 6:3, 6:1, 6:4 Horvaatia esindaja Marin Cilici (ATP 6.) ning kerkis Wimbledoni kõigi aegade kuningaks ehk nüüd on Federer ainsana võitnud Wimbledonis kaheksa üksikmängutiitlit. Ühtlasi teenis 35-aastane šveitslane tänavusel hooajal juba teise suure slämmi turniirivõidu, kuna võidutses aasta alguses ka Austraalia lahtistel. Kokku on Federer nüüd teeninud koguni 19 suure slämmi tiitlit.

Kõigest tund ja 41 minutit kestnud kohtumise jooksul lõi Federer kaheksa ässa, tegi 23 äralööki ning samuti kaheksa lihtviga. Cilic kogus aga viis ässa, 16 äralööki ning 23 lihtviga.

«Andsin endast parima, nagu ma kogu oma karjääri jooksul olen teinud. Allaandmine ei kuulu minu loomusesse. Täna küll kaotasin, kuid olen oma etteastega Wimbledonis rahul ning soovin siia kunagi tagasi tulla,» ütles 28-aastane pisarates Cilic matšijärgses intervjuus.

«Tennis on vahest karm, kuid selline on elu. Marin, pead olema oma saavutuse üle uhke, ehkki täna oli sul raske näidata oma parimat mängu,» viitas Federer Cilicit vaevanud pisivigastusele, mistõttu pidi Horvaatia sportlane ka jalga matši ajal siduma.

«Pärast eelmise aasta poolfinaalkaotust oli raske uskuda, et jõuan tänavu niivõrd kaugele. Kui endasse uskuda, siis võib elus väga kaugele jõuda. Ma väga loodan, et tegu polnud minu viimase finaaliga ning suudan tulla järgmisel aastal siia tiitlit kaitsma,» rääkis Federer.

Enne mängu:

Nimelt on seni nii šveitslasel, ameeriklasel Pete Samprasel kui ka inglasel William Renshawl seitse üksikmängutiitlit, kaheksas võit tõstaks Federeri omaette klassi ja vastava arvestuse tippu.

Cilic pole aga kindlasti kerge pähkel. Maailma edetabelis kuuendal kohal oleva, ent tänavuseks Wimbledoni turniiriks seitsmenda asetuse saanud horvaadi nimel on üks suure slämmi turniirivõit, kui ta võidutses kolm aastat tagasi US Openil. Wimbledonis oli tema senine parim saavutus kolmel viimasel aastal veerandfinaali jõudmine. Horvaatia meestennisist mängis Wimbledoni finaalis viimati 2001. aastal, kui nii kaugele jõudis legendaarne Goran Ivaniševic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles