Mullune hõbe Rapla täiendas ridu ameeriklasest mängujuhiga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nolan Cressler.
Nolan Cressler. Foto: Rapla Korvpallimeeskond/Facebook

Rapla Avis Utilitase korvpallimeeskond, kes lõpetas mullu Eesti meistrivõistlused hõbemedaliga, sõlmis esimese lepingu lisajõuga väljastpoolt Eestit.

Tagamängija Nolan Cressler lõpetas kevadel ülikoolikarjääri tugevas Vanderbilti meeskonnas, kus ta mängis kaks hooaeg ühes NCAA tugevaimas ehk SEC konverentsis. Ülikoolikorvpalli alustas ta Cornelli ülikoolis, kus oli selge liider keskmiste näitajatega 16,8 punkti, 4,2 lauapalli ja 1,6 resultatiivset söötu. Otsides suuremat väljakutset siirdus Cressler pärast kahte aastat Vanderbilti ülikooli, kus ta pidi leppima pisut väiksema rolliga, tuues keskmiselt 24 minutiga 7,8 punkti, 4,2 lauapalli ja 1,7 söötu. Tema meeskonnakaaslasest Luke Kornetist sai näiteks Kristaps Porzingise kolleeg NBAs New York Knicksis.

«Mulle jäi esimesena silma see, et ta on meeskonnamängija. Selle omaduse puudumine on tavaliselt suurim n-ö rookie'de puudjääk. Tegemist on füüsiliselt tugeva mängumehega, kes ei põlga ka kaitsemängu. Me näeme, et tema roll rünnakul peaks Raplas olema selgelt suurem kui oli ülikoolis, sest ta on väga hea söötja ja tal on väga hea viskekäsi, mis minu arvates ei saanud piisavalt kasutust», kommenteeris meeskonna peatreener Aivar Kuusmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles