Tõstmise EM lükatakse venelaste dopingukaristuse tõttu pool aastat edasi?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apti Aukhadov
Apti Aukhadov Foto: Hassan Ammar/AP

Tõstmise 2018. aasta Euroopa meistrivõistlused lükatakse väidetavalt venelaste kollektiivse võistluskeelu tõttu märtsist hilissügisesse. 

Rahvusvaheline tõstespordiliit määras septembris üheksa riigi sportlastele aastase võistluskeelu, sest nende sportlased jäid 2008. ja 2012. aasta olümpiamängudel kolmel või enam juhul dopinguga vahele. Peale Venemaa said karistada veel Armeenia, Aserbaidžaan, Hiina, Valgevene, Moldova, Kasahstan, Ukraina ja Türgi. Sealjuures toimub 2018. aasta EM just nimelt Türgis.

Venemaa tõsteliidu president Maksim Agapitov ütles Venemaa uudisteagentuurile Tass, et tiitlivõistlused tuleb kollektiivse karistuse tõttu edasi lükata. «Euroopa meistrivõistlused lükati sügisesse, sest siis lõppeb meie võistluskeeld,» avaldas Agapitov.

Agapitovi sõnul on jätkuvalt õhus ka võimalus, et rahvusvaheline tõsteliit muudab neile määratud karistust. «Saame kahe nädala jooksul täitevkomiteelt täieliku otsuse ning siis teeme otsuse, kas kaebame karistuse edasi.»

«Peame aktsepteerima fakti, et meil esines süstemaatilisi rikkumisi. Meil tuleb keskenduda tulevikule,» jätkas Agapitov.

Ametlikku kinnitust Agapitovi sõnadele siiski veel tulnud ei ole ning ka rahvusvahelise tõsteliidu kodulehel on jätkuvalt kirjas, et EM toimub 2018. aasta kevadel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles