Järelvaadatav: suurepärases hoos Tartu võttis ka Järvamaa skalbi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võrkpalli Balti liigas läksid vastamisi Tartu Bigbank ja Järvamaa võrkpalliklubi. Teist päeva järjest teenis kindla võidu Tartu esindusmeeskond. Tänased võidunumbrid olid 3:0 (25:19, 25:23, 25:18).

ENNE KOHTUMIST:

Tartu alistas eile 3:0 Tallinna Selveri. Kohe matši alguses jäädi tõsiselt hätta Bigbank Tartu võistkonna servidega ja see trend vältas kohtumise lõpuni. Võitjad lõid lõpuks 11 serviässa, Selveri meeskond viis. Vastuvõtul oli Bigbank Tartu näitaja 51,8 protsenti ja valitseval Eesti meistril 42,6. Rünnakul evisid võitjad samuti selget ülekaalu (55,6 vs. 44,1 protsenti), vahendab Volley.ee.

Avageimis rebis Bigbank Tartu ette 11:6 ja hoidis selget vahet lõpuni. Teises oli külalistel taas 11:7 edu, ent Selver Tallinn jõudis 12:12 viigini ja haaras seisul 15:14 ka juhtohjad. Bigbank Tartu vastas aga kahe järjestikuse punktiga ja geimi lõpetas Brook Sedore’i ründelöök. Kolmandas geimis juhtis Bigbank Tartu juba 20:14, ent Oliver Orava head serviseeriat ei suutnud pidurdada ka tartlaste juhendaja Oliver Lüütsepa kaks mõtlemisaega. Pärast Reimo Rannari serviässa olid võõrustajad taga vaid 19:21 ja Taavi Nõmmistu otsepunkt tõi võistkonnad 22:22 viigile. Järgnes ülipikk pallivahetus, kus Sedore’i suutis kahel korral blokiga pidurdada Selveri nooruke sidemängija Renet Vanker, ent kolmandal katsel sai leegionär oma tahtmise. Jokkerina sekkus servima temporündaja Martin Ruul, kes lõi ässa ja tõi Bigbank Tartule esimese matšpalli. Selle Selver Tallinn küll neutraliseeris, ent Albert Hurda serv lendas seejärel võrku.

Sedore oli 17 punktiga matši parim. Sama efektiivsusnäitaja (+10) kogus ka 14 punkti toonud Stefan Kaibald. Hiiumaalt pärit nurgaründaja kõmmutas 15 tõstest punktiks koguni 11. Curtis Stocktoni arvele jäi üheksa ja Meelis Kivisillale kaheksa punkti. Selver Tallinna punktid jagunesid väga võrdselt: Nõmmistu 11, Hurt 10, Rannar 9, Orav kaheksa.

Järvamaa kaotas 1:3 Meistriliiga tiitlikaitsja Rakvere Võrkpalliklubile. Järvamaa juhendaja Laimons Raudsepa sõnul sai üheks võtmeteguriks tegutsemine servil. «Vastane tegi meile väga palju pahandust isegi lihtsate pallingutega. Meie pallinguosakond neid aga halvata ei suutnud. Meeskonnana on meil parandamisruumi palju ja eeskätt just vaimses pooles,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles