Põlva Coop alistas tõelises põnevuslahingus Aruküla/Audentese

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli meistriliigas peeti teisipäeva õhtul üks kohtumine, kus pakkusid korraliku põnevusetenduse Põlva Coop ja Aruküla/Audentes. Põlvas peetud kohtumise võitis kodumeeskond tänu Tõnis Kase seitse sekundit enne lõpuvilet visatud võiduväravale 26:25 (10:13).

Koduses Mesikäpa hallis mänginud Coop alustas paremini ja juhtis 4:2, aga külalised viskasid vähemuses mängides kaks väravat ja põlvalased leidsid end 5:6 kaotusseisust. Kogenud Andreas Rikken taastas kahe tabamusega kiirelt Coopi edu, ent see jäi kuni kohtumise lõpusekunditeni kodumeeskonna viimaseks eduseisuks.

Coopi kaitse ei pidanud ja teisel pool platsi tegi ridamisi paraadtõrjeid Aruküla/Audentese noore tiimi üks kogenumaid, 25aastane väravavaht Rainer Reinsaar. Karmi keelt räägib tõsiasi, et Coop viskas avapoolaja viimase kümne minutiga vaid ühe värava ning puhkepausile mindi külalismeeskonna 13:10 eduseisus.

Teise pooltunni algus ennustas, et Aruküla/Audentes saab meistriliiga tabelisse esimesed punktid, sest mindi juba 17:11 ette. Vaikselt aga kindlalt asus Coop kaotusseisu vähendama ja lõpuhetkedel asus liidrirolli 54 minutit kuival olnud meeskonna kapten Tõnis Kase. 18aastane mängujuht viskas viimasest viiest Coopi väravast neli, nende seas seitse sekundit enne lõpuvilet 26:25 võidu toonud tabamuse!

Coopi resultatiivseim oli kogenud Priit Jõks 8 väravaga, Kase ja Rikkeni arvele jäi 4 tabavat viset. Vastastel sai 8 väravat kirja Timo Raukas ning Jan Jürgen Veski, Kristjan Järv ja Markus Oliver Mädo lisasid 3. Aruküla/Audentes jätkab võiduta, Coopil on neljast mängust kirjas kaks võitu ja kaks kaotust.

Aruküla/Audentese peatreener Martin Noodla kiitis oma meeskonda korraliku esituse eest: «Eriti esimesel poolajal oli kaitsetegevus hea, samuti tegi meie väravavaht suurepäraseid tõrjeid. Muidugi on kahju, et punkt jäi panemata, aga poisid võitlesid hästi. Väsisime lõpus ja jäime tuimaks. Meie füüsiline ettevalmistus pole hetkel piisav ning eriti viimasel viiel minutil paistis see välja.»

ENNE MÄNGU:

Coopil on tabelis üks võit, HC Tallinna üle, külalismeeskond on seni võiduta. Mullu jõudsid arukülalased veerandfinaali, kus jäid kahel korral napilt alla HC Viimsi/Tööriistamarketile.

Martin Noodla: Coop on soosik

Kolme kaotusega hooaega alustanud Aruküla/Audentese peatreener Martin Noodla arvas, et Coop on kindlasti soosik. «Nad on lihtsalt füüsiliselt paremas vormis, sest meie erilist hooaja ettevalmistust teha ei saanud. Aga oleme iga mänguga paremaks läinud ja loodetavasti see trend jätkub,» sõnas Noodla.

«Tegeleme endiselt logistikaga, et kõik kenasti paika loksuks. Hetkel teeme nädalas kaks trenni Arukülas ja kaks Tallinnas, aga alati ei saa kõik kohal olla,» kirjeldas Noodla. «Meeskond on noor ja ehitame seda veidi pikema perspektiiviga, kuid usun, et mõistuse ja hea võitlusvaimuga saame Coopile vastu küll.»

Coopi peatreener Kalmer Musting oli kindel, et vastased tulevad Põlvasse võidu järele.«Ent sama soovime meiegi. Viimane mäng Kehras oli keskpärane ja nii on teisipäeval hea test, näitamaks, et hooaja alguse hoog polnud vaid sähvatus. Mõlemad meeskonnad tahavad võita ja nii usun, et on tulemas põnev kohtumine,» arvas Musting.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles