6 viga, mis kindlasti ei too võitu lähemale

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Miski inimlik ei ole ka spordiennustusele võõras. Kuna me kõik teeme vigu, mida on enne meid teinud paljud teised, vaatame mõningaid neist lähemalt. Hoiame pöialt, et sinul õnnestub neid vältida. 

1. Ära vaata mööda suurest koefitsiendist.

Esimeste kaotuste põhjal võib sul kujuneda reegel, et suur koefitsient tähendab liiga suurt riski. Silmad hakkavad automaatselt otsima väiksemaid koefitsiente, sest favoriitide peale on kindlam panustada. Kuid nõnda jäävad sul suuremad võiduvõimalused märkamata. Vaata koefitsiendist kaugemale ja usalda parem oma analüüsivõimet.

2. Üks võit ei vii teiseni.

Võita on lahe, sest see tõstab enesekindlust. Samas läheb ka sinu sihik paigast ära. Näiteks päeval saadud võidu valguses võib mõni teine, varem kahtlasena paistnud ennustus näida kergesti võidetav. Tunne rõõmu, kuid anna endale jahtumiseks aega. Nii jäävad liiga uljad ennustused tegemata.

3. Jälgi numbreid, mitte eelarvamusi.

Kuna spordiennustus on osalt õnne, osalt oskuste ala, võib siin kergesti tekkida igasuguseid eelarvamusi. Toome ainult mõned näited: kodus on nad võitmatud; kui N mängib, siis kaitse peab; kes esimesena ära lööb, see ka võidab. Uskuda on tore, kuid ennustada tuleks pigem analüüsi kui eelarvamuste põhjal.

4. Keskendu ja suuna oma tähelepanu.

Nii lihtne oleks teha kahe minutiga kümme ennustust. Kuid spordiennustuses ei võida see, kes oskab kiiremini klikkida. Mida rohkem on sul aktiivseid ennustusi, seda rohkem su tähelepanu hajub. Katseta ja õpi oma piire tundma. Hea oleks iga ennustust alustada aga ka lõpetada väikese analüüsiga. Siis saab isegi kaotatud panusest kasulik kogemus.

5. Suur unistus suurest võidust.

Kes ei oleks unistanud kiirest sportkupeest, millega pärast suurt võitu päikese poole kihutada? Kuid tegelikkuses toimuvad suured muutused pika aja jooksul, mitte ühe raksuga. Tunne rõõmu igast võidust ja ehita rahulikult oma mängusüsteemi. Mida suuremaks kasvab sinu mängukonto, seda suuremaid panuseid saad sa teha ja seda rohkem ka võidad.

6. Toeta oma klubi, kuid ära panusta alati nende poolt.

Kui armastus on pime, siis fänni poolehoid on vähemalt poolpime. Omade eksimused jäävad sageli kahe silma vahele ja isegi suured vead leiavad kiiresti õigustuse. Arvesta sellega, et oma klubi poolt panuseid tehes võib iga ennustaja pilk uduseks minna. Lihtsalt kaasaelamise rõõmust ei tasu raha mängu panna.

Loe ka teisi Spordiennustuse Kooli juhendeid ja nõuandeid ning tutvu oma võiduvõimalustega Optibeti veebilehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles