Tipphetkede video: Kalev kaotas tasavägises mängus Avtodorile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo sai Ühisliigas neljanda kaotuse, jäädes Saratovis 77:82 alla kohalikule Avtodorile. Avapoolaja kaotas Kalev 39:47 ning viimase veerandaja eel oldi kaotusseisus 57:62. Veel vähem kui kolm minutit enne lõppu juhtis Kalev ühe punktiga, kuid eksimused rünnakul ja vastaste kerged korvid kallutasid mängulõpu siiski Avtodorile. 

Kalevi parimana viskas Martin Dorbek lõpuks 15 punkti, Cedric Simmons lisas 12 punkti ja võttis üheksa lauapalli. Sten-Timmu Sokk ja Bojan Subotic lisasid kumbki 11 punkti, kuid Subotici arvele jäi ka viis pallikaotust. Janari Jõesaar viskas 10 punkti. Vastaste resultatiivseimad olid 21 punkti visanud Justin Robinson ja 16 punkti toonud Coty Clarke.

Kalev peab Ühisliigas järgmise mängu nädala pärast 5. novembril, kui Kalevi Spordihallis võõrustatakse Peterburi Zeniti. Kohtumine algab kell 17.00 ning Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad seda otseülekandes.

Mängu kokkuvõte:

Mäng täispikkuses:

ENNE MÄNGU

Ühisliiga raames on varem kohtutud kuus korda ja Kalevil ei ole seni õnnestunud «tee-ehitajatest» kordagi jagu saada. Kõige napimalt on alla jäädud kaheksa punktiga, seda kahel korral. Sedasorti ühepoolne suhe iseloomustab Saratovi ja Kalevi suhteid juba üsna ammusest ajast, kuna ka 1990. aasta sügisel jäi Kalev Saratovi meeskonnale kahel korral alla, mis oleks toonastele kullalootustele peaaegu saatuslikuks saanud.

1990ndatel Venemaa absoluutsesse tippu kuulunud Avtodor on pärast kümmekond aastat väldanud madalseisu taas esindatud Euroopa tasemel. Ühisliigas on viimasel kolmel aastal saadud seitsmes, kuues ja kümnes koht ehk sel tasemel on tegu kõva keskmikuga. Kaks aastat tagasi EuroCupil ja eelmisel hooajal Meistrite Liigas jäi meeskonnal 16 hulka pääsemisest õige pisut puudu. Tänavust hooaega on nii FIBA Europe Cupil kui ka Ühisliigas alustatud ühe võidu ja ühe kaotusega, Meistrite Liigas jäi aga laeks kolmas eelring, kus kaotati kindlalt Orlando klubile Itaaliast.

Avtodori põhijõududeks on koguni kuus ameeriklast, kelle seast ühte-kahte kindlat liidrit ei saa esile tuua, sest seni on tegutsetud pea võrdselt. Suurima punktisaagi on kogunud Coty Clarke, kes on visanud kümnes mängus keskmiselt 12,8 punkti. Eelmisel hooajal mängis Clarke Kaasani Uniksi ridades ka Euroliigas ning on ühtviisi ohtlik nii lauas, kaug- kui ka vabavisetel.

Teisedki ääremängijad on saanud kogemuse tugevates liigades – Ian Hummer mängis eelmisel hooajal Türgis Ankara Kolejlileris, kus kerkis keskmiselt 15 punkti ja seitsme lauapalliga meeskonna liidriks. Micah Downs on kaks viimast hooaega mänginud Itaalias ja Prantsusmaal, tagamängijad Justin Robinson ja Earvin Morris ei ole enne tänavust hooaega Euroopas pallinud. Branden Frazier on seevastu üks väheseid, kes mängis Saratovis ka mullu – Kalevi vastu viskas ta Tallinnas 16 punkti ja andis seitse korvisöötu.

Korvi all tegutsevad Avtodoril kaks vägilasemõõtu Artjomi – Zabelin on meeskonnas kolmandat hooaega ning Klimenko on veetnud ses klubis pea kogu karjääri, kui jätta kõrvale pool eelmisest hooajast, mil ta mängis Uniksis. Just selles meeskonnas tegi Klimenko märtsis elu mängu Kalev/Cramo vastu, kogudes 23 minutiga 18 punkti ja üheksa lauapalli. Kindlasti peaks mänguaega teenima ka Maksim Šeleketo, kes on Eesti klubide vastu mänginud nii Himki, Uniksi, Lokomotiv Kubani kui ka Riia VEFi ridades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles