2 salarelva, mida iga ennustaja peaks teadma

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kui sa ennustuskeskkonnas ringi vaatad, siis näed kindlasti mitmeid ennustusi, mis on tavaliselt algajate jaoks võõrad ja arusaamatud. Kuna nii mõnigi neist võib avada sulle ennustamiseks uusi ja just sulle sobivaid võimalusi, hakkame neid ka siin tutvustama. Täna vaatame lähemalt kahte ennustust – panus ilma viigita ja üle/alla.

Panus ilma viigita. Nagu nimigi ütleb, erineb see ennustus tavalisest 1X2 mängu tulemuse ennustusest selle poolest, et viigi varianti siin ei ole. Panuse saab teha ainult ühe või teise meeskonna võidu peale. Kui mäng peaks siiski viigiga lõppema, makstakse panus tagasi.

Seda ennustust tasub kaaluda nende mängude puhul, kui sa oled võitjas kindel, kuid tahad igaks juhuks viigi võimaluse välistada.

Suurem kindlustunne tuleb siiski väikese hinnaga. “Panus ilma viigita” ennustuse koefitsiendid on veidi väiksemad kui täismängu ennustuse puhul. Valida on lihtsam, variante on vähem, kuid ka riskid madalamad.

Näide. Liverpool vs Maribor; ennustus – Liverpool võidab. Panus võidab, kui Liverpool võidab mängu. Panus kaotab, kui Maribor võidab. Viigi puhul kantakse panus tagasi.

Üle/alla. Peale mängu tulemuse saab ennustada ka teisi mängu jooksul toimuvaid sündmusi. Üle/alla ennustus keskendub sellele, kui palju lüüakse mängu jooksul väravaid. 

Tüüpiline üle/alla ennustus koosneb mitmest valikust vahemikus 0.5 kuni 5.5 väravat. Igaühe puhul saab valida, kas mängus lüükse antud arvust rohkem või vähem väravaid. Näiteks üle 0.5 ennustus tähendaks seda, et mängus lüüakse 1, 2, 3 või rohkem väravat. Teisalt, alla 0.5 ennustus tähendaks seda, et mängus ei löödagi väravaid.  

Seega võid sa üle/alla ennustust tehes vaadata mängu just sulle sobivast küljest, hinnates ründajate efektiivsust või kaitse tõhusust. Meenutame, et väravate arvu all peetakse silmas kõiki normaalaja jooksul löödud väravaid.

Üle/alla ennustuse puhul tasub tutvuda statistikaga, sest kogenud ennustajad lähtuvad panuste tegemisel kummagi meeskonna keskmisest väravate arvust.

Üle/alla ennustuse teeb väga populaarseks see, et võid ainult ühe panusega võita mitme lõpptulemuse puhul. Näiteks ennustus alla 2.5 toob võidu koguni kuuel juhul: 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-0, 0-2.

Üle/alla ennustusega tasub kindlasti tutvuda. Võibolla avastad endas huvi numbrite ja keskmiste näitajate vastu? Aga isegi siis, kui seda ei juhtu, pakub  üle/alla ennustus sulle häid lisavõimalusi ja muidugi vaheldust.

Kasuta uusi teadmisi Optibeti ennustustkeskkonnas.

Vali välja paar mängu oma lemmikalal ja tutvu uute ennustusvõimalustega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles