Viimast korda kodupubliku ees võistelnud Massa võrdles seitsmendat kohta võiduga

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa.
Felipe Massa. Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse

Brasiilia vormelipiloot Felipe Massa (Williams) saavutas pühapäevases võidusõidus kodupubliku ees seitsmenda koha. Massa, kes tõmbab hooaja järel F1-karjäärile joone alla, võrdles seda positsiooni etapivõiduga.

36-aastane Massa alustas karjääri viimast Brasiilia GP-d üheksandalt stardikohalt, kuid tõusis esimese ringi lõpuks viiendale kohale. Sõidu lõpuks möödusid temast Daniel Ricciardo ja Lewis Hamilton. Viimaste ringide heitluses suutis brasiillane kaitsta oma positsiooni endise meeskonnakaaslase Fernando Alonso vastu.

«Tegin stardist kuni lõpuni kõike suurepäraselt. Sõitsin võidu mehega (Alonsoga – toim), kellega olen karjääri jooksul mitmeid kordi võidelnud,» sõnas emotsionaalne Massa võistlussarja ametlikule koduleheküljele antud intervjuus. «Suur rõõm oli tema ees pea püsti võidusõit lõpetada – arvan, et see on kõige olulisem.»

Ta lisas: «Ma arvan, et tänane (eilne – toim) võidusõit oli minu jaoks võrreldav võiduga. Olen oma karjääri jooksul kogenud palju emotsioone. See on võistlus, mida ma mitte kunagi ei unusta.»

Massa F1-karjäär sõitjana lõppeb kahe nädala pärast Abu Dhabis. Järgmiseks aastaks on Williamsiga lepingu sõlminud kanadalane Lance Stroll. Teise sõitja positsioon on lahtine, kuid Prantsusmaa telekanali Canal+ allikatele tuginedes, naaseb kuninglikku sarja poolakas Robert Kubica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles