Live-panustamine: kas ainult kiiretele ja vihastele?

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Enne kui sa live-panuste juurde asud, pead end soojaks tegema. Ilma naljata, live-panustega oled sa täpselt sama palju mängus sees nagu need 22 meest, kes jalgpalliplatsil ringi jooksevad. 

Sinu reaktsioonikiirus, mängutunnetus ja enesekindlus peaksid olema vähemalt samal tasemel. Miks see nii oluline on? Võiks ju võtta rahulikumalt. Mängudünaamika jälgimine on live-panuste puhul A ja O. Rahulikult võttes võib nii mõnigi kasulik panus tegemata jääda.

Live-panuseid saab teha mängu ajal ning vaid osadele ennustuskeskkonna poolt pakutud mängudele. Koefitsiendid võivad igal hetkel muutuda ja pahatihti juhtub see just siis, kui sina oled panust tegemas. Seetõttu tasub tutvuda ühe kliki panustega ning need aegsasti aktiveerida.

Kogu oluline info mängu kohta on sinu silmade ees ekraanil. Kui tavaennustuse puhul võis nii mõnigi mõelda, et suure hulga statistika ja spetsiaalse tarkvara abil võib keegi jõuda palju täpsema ennustuseni, siis nüüd on kõik trumbid sinu käes.

Live-panused elavad mänguga samas rütmis ja liiguvad ühest sündmusest teiseni. Kust tekivad siin kasulikud võimalused? Sellest, kui sul õnnestub ette näha mängus toimuvaid muutusi ja sündmusi. Vaatame lähemalt mõningaid märke, mida tasub jalgpalli puhul tähele panna.

Löödud värav või punane kaart kindlasti sellised sündmused, mis kiiresti muudavad koefitsiente. Seisul 0-0 löödud värav tõstab kaotusseisu jäänud meeskonna koefitsiendi kohe suuremaks. Kuid koefitsiendi muutumine sellega ei lõpe. Aeglaselt, aga siiski, hakkab seis tasakaalustuma ja koefitsient võib tasapisi väiksemaks muutuda. Kuni mängus toimub järgmine oluline sündmus.

Tasub jälgida seda, kes saab kollase kaardi. Hoiatuse saanud mängija muutub kaitses ettevaatlikumaks ja aeglasemaks, sest järgmine kollane kaart viiks tema mängust eemaldamiseni. Lisaks, vastaste jaoks näitab kollane kaart nõrka kohta, mida nad võivad proovida ära kasutada.

Kui mängul on kindel soosik, siis üks lihtsamaid live-panustamise taktikaid on teha ennustus kaotusseisu sattunud soosiku poolt. Nende võidupotentsiaal pole ju kuhugi kadunud ning korralik ponnistus võib neid võidule viia.

Soosiku kaotusseisu kinnitavad ka koefitsiendid. Kui mängu eel pakuti nende võidule näiteks koefitsienti 1.30, siis kaotusseisu puhul võib see tõusta 2.10 peale. Võimalus panustada on ahvatlev, kuid võit pole sugugi kindel. Enne panuse tegemist, tuleb jälgida mängu ja kiiresti otsustada, kas soosikutel on ikka piisavalt püssirohtu, et mäng oma kasuks pöörata.

Väga hästi sobivad live-panustamise olemusega kõik väravate arvuga seotud ennustused. Mängu käik annab selles osas üsna häid vihjeid. Näiteks kui esimesel poolajal väravaid ei lööda, on väga tõenäoline, et kogu mäng lõppeb väiksema skooriga.

Teisalt on statistikud ammu veendunud, et jalgpallis lüüakse suurem osa väravatest mängu lõpus. Vähegi avatuma mängu puhul, milles on juba väravaid löödud, võib neid enne lõppu juurde tulla.

Lõpetuseks väike meeldetuletus eeltöö osas. Eksivad need, kes arvavad, et live-panustamise puhul pole vaja mängu eelinfot läbi lugeda. On ikka. Ka siin kehtib sama reegel – mida rohkem sa tead, seda paremaid ennustusi sa teed.

Live-panustamine teeb mängu jälgimise palju põnevamaks.

Kui sa soovid seda kohe proovida, siis valiku live-mänge leiad Optibeti lehelt.

Loe ka teisi Optibeti Spordiennustuse Kooli artikleid siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles