Video: 96. minuti penaltitõrje otsustas meistritiitli saatuse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe kapteni vastasseis otsustas Gruusia tänavuse meistri.
Kahe kapteni vastasseis otsustas Gruusia tänavuse meistri. Foto: Facebook/Erovnuli Liga

Viimase mänguvooru viimase kohtumise kuues üleminut otsustas eile nii mõneski riigis kohaliku jalgpallimeistritiitli saatuse. Kui Artur Pika endine koduklubi Borisovi Bate krooniti siis löödud väravaga Valgevene tšempioniks, siis Gruusias oli seis veelgi dramaatilisem. Omavahel kohtusid tiitlinõudlejad Tbilisi Dinamo ja Kutaisi Torpedo ning tšempioni otsustas üleminutite penalti.

Torpedo oli kinni matši 1:0 võidus ja oma ajaloo neljandas Gruusia meistritiitlis, kuid neljandal ja ühtlasi viimasel planeeritud üleminutil juhtus mõeldamatu: Giorgi Guruli kukutas karistusalas Dinamo mängija Mikola Kovtaliuki ning kohtunik näitas penaltipunktile. Maitse asi, kumb mängija tegelikult olukorras vea tegi, aga arbiiter oli otsuses vankumatu.

Seis oli lihtne: kui Otar Kiteishvili penalti realiseerib, on pealinnaklubi 17. korda meister. Tema vastas seisis väravasuul Roin Kvaskhvadze. Mängu ja terve hooaja saatus jäi kahe kapteni otsustada. Kiteishvili otsustas lüüa keskele, kuid väravavaht ei olnud sealt piisavalt ära liikunud – üks jalatõrje hiljem sai Torpedo meeskond hakata juubeldama. Kutasi klubi edestas rivaale lõpuks ühe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles