Järelvaadatav: Viimsist teisel poolajal üle sõitnud Viljandi jõudis karikafinaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal selgub Eesti käsipalli tänavune karikavõitja. Kui esimeses poolfinaalis sai Põlva Serviti kindlalt jagu Kehrast, siis teises poolfinaalis oli Viljandi veel veenvamalt üle Viimsist, võites koguni 38:22.

Poolaeg kuulus seejuures Viljandile vaid 14:10, ent teisel poolajal mindi oma teed. Üleplatsimees oli koguni 13 väravat visanud Robert Lõpp, Andrei Khapal lisas 7 ning Sergei Rodjukov ja Madis Varik kumbki 4 väravat. Viimsi parim oli viie tabamusega Otto Karl Kont.

Enne mängu:

Huvitaval kombel ja tänu loosiõnnele on mõlema klubi jaoks tänavuses karikasarjas tegu esimese meistriliigas esineva vastasega. Viljandi alistas teel poolfinaali Tallinna Oskari ja Tartu Ülikooli ning Viimsi oli üle samuti esiliigatiimidest HC Tallasest ja Põlva/Arcwoodist.

«Meie ainsast karikavõidust on juba kolm aastat möödas, nii et tahaks seda edu uuesti maitsta. Aga kes ei tahaks,» lausus Viljandi peatreener Marko Koks. «Viimsi vastu oleme alati raskustesse sattunud kui nende väravavahiga hätta jääme. Seega maksavad pisiasjad – realiseerimine peab hea olema, pallikaotused miinimumini viidud ja hetkeemotsioon kõrgel.»

Viljandi sai neljapäeval liigas kindlalt jagu SK Tapast, kuid mängule sõideti seitsme põhimängijata. «Ma väga loodan, et Kristo Järve, Vitali Vorobjov ja Joel Urbel paranevad haigusest ning saavad jalad alla. Mark Lõpp ja Mikk Varik, meie kaks kaitseväelast, on ka loodetavasti kohal – nii saame mitmeid käike juurde,» lisas Koks.

Seitsmel korral finaalist kaotajana väljunud Viimsi peatreener Ain Pinnonen tunnistas muiates, et jääb realistiks: «Loodan, et tuleb ka kaheksas finaal HC Viimsi jaoks, ent esimest võitu on raske loota. Põlvalased tunduvad hetkel teises liigas ülejäänud tiimidega võrreldes. Aga karikas on karikas ja muidugi on üllatused võimalikud.»

Viimsilastele annab palju juurde Mihkel Vaheri naasmine vigastuspausilt. Kolmapäeval viskas kogenud tagamängija Aruküla/Audentese võrku kümme väravat. «Avapoolajal oli ta veel suhteliselt õnnetu, aga teisel pommitas hästi. Kahjuks pole meil endiselt Rail Agenit, ent läheme kindlasti võitlema. Avamäng Viljandi vastu on kõige tähtsam, loosiga oleme muidugi rahul, aga nüüd peame ise mehed olema ja finaalipääsme välja võitlema,» sõnas Pinnonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles