Kuidas jõuda spordiennustuses suurte võitudeni? (2)

Optibet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Kes ei tahaks teha selliseid panuseid, mis tooksid raha sisse ka siis, kui osa panusest on kaotatud? Sellise võimaluse pakub süsteempanus, mis on muutunud viimastel aastatel aina populaarsemaks. 

Paljud kogenud panustajad armastavad süsteempanust kahel põhjusel. Sellega võib võita suurema summa kui üksikpanustega, kui kõik kupongile lisatud panused on täpsed. Lisaks, ühe ennustusega kaotamine ei tähenda kogu süsteempanuse kaotamist, vaid kõigele vaatamata võib plussi jääda.

Mis on süsteempanus? Vaatame seda kõige lihtsama näite abil, milleks on “kaks kolmest” süsteempanus.

Nagu nimi ütleb, koosneb see kolmest panusest. Teeme näite konkreetsemaks ja oletame, et need kolm panust on tehtud Arsenali, Juventuse ja Chelsea võidule kolmes mängus.

Kuna tingimuseks on kahe panuse võitmine kolmest, moodustatakse neist kolm kahekordset panust. 

1. Arsenal võidab + Juventus võidab

2. Arsenal võidab + Chelsea võidab

3. Juventus võidab + Chelsea võidab

Kui Arsenal ja Chelsea võidavad oma mängud, kuid Juventus kaotab, siis 2. panus meie näites toob siiski võidu ka ennustajale. Tavalise mitmikpanuse puhul oleks üks kaotus tähendanud kogu panuse kaotamist.

Mida rohkem panuseid süsteempanusesse lisada, seda suuremaks muutub võimaluste ja kombinatsioonide hulk. Näiteks “kaks neljast” variandi puhul saad sa mingi summa tagasi isegi siis, kui kaks panust neljast võidavad.

Süsteempanusel on veel üks väga oluline omadus. See on niinimetatud süsteemipankur ehk see panus kupongil, mille tulemuses sa oled suhteliselt kindel. Süsteemipankurit kasutatakse üldise koefitsiendi tasakaalustamiseks.

Paraku ei tule lisaboonus täiesti tasuta, kuna ka süsteemipankuriks valitud panus peab võitma. Kui see panus kaotab, on automaatselt kaotatud ka kogu süsteemipanus. Sellepärast valitaksegi süsteemipankuriks tavaliselt “kindel võitja”.

Kas süsteempanust tasub kasutada? Kuna sa vähendad oma riske, siis sinu võiduvõimalused kasvavad kindlasti. Samas, süsteempanus hakkab korralikult raha teenima siis, kui sinna valitud panuste koefitsiendid on keskmisest kõrgemad. Kui sul on veidi õnne ja suudad ära arvata mõne üllatusvõidu, võid süsteempanusega kenasti teenida.

Millise spordialaga sobib süsteempanus kõige paremini? Siin ei ole mingeid piiranguid. Süsteempanuse kupongile saab valida mistahes spordiala panuseid alates tennisest kuni piljardini. Samas, väga huvitavaks osutuvad süsteempanused jalgpalli puhul, kus juhtub üsna sageli, et soosikust kodumeeskonna asemel võidavad hoopis külalised.

Soovitame süsteempanuse võimalustega lähemalt tutvust teha, alustades sellega kasvõi kohe Optibeti veebilehel.

Kui sa soovid lugeda teisi Optibeti Spordiennustuse Kooli artikleid, siis leiad need siit

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles