Järelvaadatav: Põlva Serviti jätkab täiseduga - Viljandist võeti hooaja 10. võit!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistlustel läksid kolmapäeval omavahel vastamisi Viljandi HC ja äsja nad karikafinaalis alistanud Põlva Serviti. Üllatust ei sündinud - Serviti võitis 27:23 ja jätkab kõrgliigat täiseduga.

Liigatabeli kahe esimese meeskonna vastasseis Viljandis algas väravatevaeselt. «Süüdi» olid võõrustajate puurivaht Rasmus Ots ja Serviti hea kaitsemäng, eriti mulkide visete blokeerimisel. Igal juhul oli kuue minuti järel tablool seis 1:1. Siis viskasid põlvalased kolm väravat järjest ning 16. minutiks juhiti pärast Kristjan Muuga kiirrünnakut juba 9:4.

Sarnane vahe püsis kogu ülejäänud avapooltunni ning pausile mindi Serviti 17:12 eduseisul. Teisel poolajal hoidis Viljandi vastaseid vahepeal lausa kaheksa minutit kuival, ent suutis ise samal ajal tabada vaid kahel korral. Edasi kasvatasid hoopis põlvalased edu ning olid parimal juhul peal juba kaheksaga.

Avapoolajal ebaõnnestunult tegutsenud valgevenelase Sergei Rodjukovi kolm järjestikust väravat aitasid Viljandi viis minutit enne lõppu viie värava kaugusele, 20:25. Serviti vastas kahe tabamusega, ent jäi siis vähemusse ning Rodjukov viskas veel kolm väravat! Tiitlikaitsja võttis tänavuse hooaja väikseima vahega võidu, 27:23.

Kodumeeskonna kasuks viskasid Robert Lõpp ja viimastel minutitel hoogu sattunud Rodjukov seitse väravat, Simon Drõgin lisas kolm. Võitjate poolel jagunesid tabamused kümne mehe vahel, neist Raiko Rudissaar ja Martin Grištšuk viskasid viis ning Hendrik Varul, Henri Sillaste ja Henri Hiiend kolm väravat.

Mänguõhtu teises kohtumises oli HC Tallinn kindlalt üle Aruküla/Audentesest, kirjutades tabelisse kuuenda võidu tulemusega 39:24 (16:11). Ehkki juba avapoolajal said pealinlased küllalt kiirelt viie väravaga ette, siis lõplik murrang toimus teise pooltunni algul. Aruküla/Audentes ei suutnud seitsme minutiga visata ühtki väravat, samas tabas Tallinn viis korda.

Kümneväravalist edu kasvatas kodumeeskond vaikselt aga kindlalt veelgi ning lõpuks oldi 15 tabamuse võrra paremad. Rauno Aus viskas 10, Veiko Luik seitse ja Marko Slastinovski kuus väravat. Kaotajatest olid täpsemad Markus Oliver Mädo kuue ning Andre Sild ja Kert Liinat nelja tabamusega.

Meistriliiga liidrina jätkab Serviti täisedu 20 punktiga. Järgnevad Viljandi 14, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Tallinn 12, HC Viimsi/Tööriistamarket ja Põlva Coop 8 ning Aruküla/Audentes ja SK Tapa 1 silmaga. Ülejäänud 10. vooru mängudes on neljapäeval vastamisi Coop – Kehra ja Viimsi – Tapa. Kohtumised algavad kell 19.

ENNE MÄNGU

Rekordilise, 11. karikavõidu tõi Servitile Viljandi ees kindel 34:23 (17:8) võit. Kolmandas voorus liigamängus kohtudes olid põlvalaste võidunumbrid lausa purustavad ehk 33:12 (17:5). Viljandlaste viimane võit Serviti üle pärineb hooajast 2015/16, võiduta ollakse juba üksteist kohtumist järjest.

Marko Koks: meil on omad võimalused!

«Muidugi on Serviti väga tugev, aga usun, et meil on kodusaalis omad võimalused,» sõnas Viljandi peatreener Marko Koks. «Oleme siiani hätta jäänud põlvalaste agressiivse mängualgusega, ent me ei tohi selle tempoga kaasa minna. Ja muidugi peame vältima lihtsaid vigu, mida näiteks karikafinaali avapoolajal selgelt liiga palju tegime.»

Mulgid kaotasid laupäeval poolfinaalis Kristo Järve ning Koks arvas, et veteran ei saa mängukorda ka kolmapäevaks. «Tähtsaid kohtumisi on veel ees, riskida ei taha ning lisaks saame liigamängus kasutada oma noori, kes karikasarjas spordikooli esindasid. Näiteks 17aastane Simon Drõgin oli viimati Tapa vastu väga hea, kindlasti saab ta oma võimalused ka kolmapäeval,» lausus Koks.

Serviti suurt pidu pühapäeval ei pidanud. «Võtsime rahulikult, käisime meeskonnaga õhtust söömas,» ütles värske karikavõitja peatreener Kalmer Musting. «Eile oli puhkepäev ja täna püüame mehed nii kehaliselt kui vaimselt jälle liikuma saada. Probleeme ei tohiks olla, kõik mängijad jäid nädalavahetusel terveks.»

Põlvalastel on käimas periood, kus 13 päevaga peetakse seitse mängu – kõik tugevate vastastega. «Oleme selles olukorras varemgi olnud ja saame hakkama,» arvas Musting. «Eks hea emotsiooni pealt ole parem ka uutele mängudele vastu liikuda. Nädalavahetusel tulevad külla väga tugevad Valgevene ja Ukraina klubid, seal on kindlasti omamoodi tõehetk – et kui tugevad me nendega võrreldes oleme.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles