Kanepi pääses Brisbane'is kindlalt veerandfinaali ja kohtub maailma 4. reketiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Andres Kudacki/AP

Brisbane'i tenniseturniiri kaheksandikfinaalis alistas Kaia Kanepi (WTA 99.) täna varahommikul ukrainlanna Lesia Tsurenkoga (WTA 44.) 6:4, 6:3. Matš kestis poolteist tundi.

Avasett püsis tasavägisena kuni 5:4 seisuni, mil Kanepi mängu esimese murde sooritas ja sellega ühtlasi ka setivõidu kindlustas. Teises setis oli terviseprobleemidega maadelnud ukrainlanna juba selgelt liimist lahti ning Eesti teine reket pani kindlalt oma paremuse maksma.

32-aastane Kanepi kohtub homses veerandfinaalis Eesti aja järgi kell 9 hommikul tšehhitari Karolina Pliškovaga (WTA 4.), kes avaringis oli vaba ja teises ringis alistas ameeriklanna Catherine Bellise (WTA 60.) kindlalt 6:1, 6:1.

Kanepi ja Pliškova mõlemad senised omavahelised mängud on võitnud tšehhitar. Nüüd, Austraalia idarannikul, on eestlannal võimalus oma võiduarve avada.

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 34.) pidi 900 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril pakkima reketid teises ringis. Meie piiga vandus möödunud ööl kolmes setis alla Valgevene tennisistile Aliaksanda Sasnovitšile (WTA 88.). Loe lähemalt siit.

Statistika (Tsurenko - Kanepi):

Kanepi - Tsurenko matši statistika.
Kanepi - Tsurenko matši statistika. Foto: -

Mängu eel:

Kanepi pole kunagi varem 28-aastase Tsurenkoga mänginud. Küll aga on Tsurenko kahel korral kohtunud Anett Kontaveidiga - mõlemal on kirjas üks võit.

900 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiri avaringis alistas Kanepi venelanna Daria Kasatkina 6:2, 6:2, Tsurenko oli üle 8. asetusega kohalikust tennisistist Ashleigh Barty´st 6:3, 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles