Tänaku konkurent: pole vahet, mis autos ta istub – ta on ikka kiire

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: Andre Lavadinho/imago/PanoramiC

Monte Carlo ralli esimesel katsel teelt välja sõitnud ning tohutult aega kaotanud Hyundai esipiloot Thierry Neuville tunnistas juba avapäeva lõpus, et tema jaoks on jaht esikohale sisuliselt lõppenud. «Miski pole küll kadunud, aga võit tundub väga võimatuna,» rääkis belglane.

Eelmise aasta lõpetas Neuville sõitjate arvestuses hõbemedaliga ning võitlus käis eelkõige Ott Tänakuga.

«Tegelikult olin lõpuks teise kohaga päris rahul. Võitsin ühel hooajal neli rallivõitu (Korsika, Argentiina, Poola, Austraalia), olime tugevad võistlejad. Võitlus Otiga oli päris vahva, tegelikult oli see päris lõbus. Jah, põhieesmärk, võistkondlik MM-tiitel ei tulnud, aga mulle see enam ei lugenud,» sõnas Neuville Postimehele.

Neuville’i sõnul on Hyundai suurim konkurent tänavu just Toyota.

«Pole vahet, mis auto tal istumise all on, Ott on raudselt kiire. Meie karjäär on suhteliselt sarnaselt liikunud. Mäletan, et kui ma MM-sarjaga liitusin ja Citroënis sõitsin ning Ott oli samal ajal just Fordi läinud, oli meil juba seal väike kukepoks. Tõsi, siis jagelesime viimastele kohtadele, nüüd võitleme ikka esikoha eest. Pole kahtlust, et ka nüüd tuleb äge võitlus. Loodan, et ma olen kogu aeg temast ees!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles