Liverpool juhtis Tottenhami vastu kaks korda, kuid leppis dramaatilises kohtumises viigiga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpooli ja Tottenhami kohtumise lõpp pakkus palju draamat.
Liverpooli ja Tottenhami kohtumise lõpp pakkus palju draamat. Foto: ANDREW YATES/REUTERS

Inglismaa jalgpalli meistriliigas võõrustas pühapäeva õhtul Ragnar Klavanita mänginud Liverpool Tottenhami. Põneva, kuid kohtunike vastuoluliste otsustega täis kohtumine lõppes 2:2 viigiga. 

Mohamed Salah viis Liverpooli juba kolmandal minutil juhtima. Järgmist väravat pidi ootama 80. minutini, kui loetud sekundid varem vahetusest platsile jooksnud Victor Wanyama viigistas kauni kauglöögiga. 

Suurem draama algas 87. minutil, kui Tottenhamile määrati penalti. Liverpooli väravavaht Loris Karius tõmbas karistusalas maha Harry Kane'i, kuid kordused näitasid, et ründaja oli söödu hetkel suluseisus. 

Kane ei suutnud aga oivalist võimalust kasutada ning täpselt värava keskele löödud penalti suutis Karius tõrjuda.

Salah viis aga Liverpooli esimesel üleminutil taas juhtima, kui näitas suurepärast triblamisoskust ning mänguvahendi paarilt meetrilt väravasse lõi. 

Ometi lõppes matš viigiga, sest 94. minutil teenis Tottenham taas penalti. Seekord langes karistusalas Erik Lamela küllaltki nõrga Virgil van Dijki puute peale. Kuigi peakohtunik 11 meetri karistuslöögi alguses ei määranud, pidas küljekohtunik viga penalti vääriliseks. Kane enam ei eksinud ning viigistas kohtumise. 

Liverpoolil on 26 kohtumisega koos 51 punkti, Tottenhamil 49. Tabelis asuvad tiimid vastavalt kolmandal ja viiendal kohal. 

Ragnar Klavan on jätkuvalt vigastatud ega kohtumist kaasa teinud. 

Enne mängu:

Eesti keskkaitsja on jätkuvalt vigastatud, kuid loodab järgmisel nädalal meeskonna treeningutega liituda. Liverpool on 2018. aastanumbri sees võitnud koduses liigas neljast mängust kolm, viimati alistati teisipäeval võõral väljakul 3:0 Huddersfield. 

Tottenham on sama aja jooksul võitnud viiest Premier League'i kohtumisest kolm ning teinud kaks viiki, kolmapäeval alistati 2:0 Manchester United. 

Liverpoolil on koos 50 punkti ja liigatabelis asutakse kolmandal kohal, Tottenham asub 48 punktiga viiendal real. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles