Vormelitsirkuse sõnasõda kogub tuure

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F1-sarja juht Chase Carey
F1-sarja juht Chase Carey Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Formula E ehk elektrivormelite MM-sari kasvab iga aastaga – nii populaarsuselt kui ka kasutatava tehnika kvaliteedi osas. Iga arenguhüppega astutakse üha rohkem kandadele maailma mainekamale vormelisarjale F1. Formula E juht Alejandro Agag prognoosis, et elektrivormelid saavad kümnendi või paari jooksul suisa F1-masinatest populaarsemaks.

«Mul on hea meel, et ta kristallkuuli omab,» andis Bildi vahendusel oma vastuse F1-sarja suur boss Chase Carey. «Formula E ei ole meie konkurent. See esindab midagi, mis on meile kõigile väga oluline – keskkonda –, aga üldiselt näen ma seda rohkem tänavapeo kui spordisündmusena. Inimesed, kes on nende üritustel käinud, ütlevad, et neil oli tore, sest seal oli hea muusika ja hea toit,» lisas ameeriklane, et populaarsuselt ei saa keegi F1-sarjale vastu.

«Ja ma usun, et teised võistlussarjad tulevad meile kasuks, sest nad tekitavad ala vastu huvi, aga tippsarjaks on ja jääb F1,» rõhutas Carey.

Et kaks sarja ei saa omavahel kõige paremini läbi, näitas ka F1 hiljutine uudis, et loobutakse stardirivitüdrukutest. Formula E vastas selle peale irooniliselt, et nemad tegid sarnase otsuse aasta varem, aga ei eputanud sellega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles