Buffoni unistus elab: Juventus pööras mõne minutiga kaotusseisu võiduks!

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juventus tuli raskest seisust välja ja jõudis kaheksa hulka.
Juventus tuli raskest seisust välja ja jõudis kaheksa hulka. Foto: ANDREW COULDRIDGE/Action Images via Reuters/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid veel kaks veerandfinalisti, kui kaheksa hulka jõudsid Torino Juventus ja Manchester City. City võis avamängu 4:0 võidu järele lubada endale korduskohtumises Baselile 1:2 kaotamist, Juventus tuli aga 2:2 avamängu järel välja kaotusseisust ja alistas Tottenham Hotspuri võõrsil 2:1.

Juventus jäi avapoolaja lõpus kaotusseisu – esimest korda pärast novembrikuud! –, kui Tottenhami ülekaalu realiseeris väravaks Heung-Min Son. Ka teist poolaega alustas Spurs paremini, kuid siis tegi Juventuse peatreener Massimilano Allegri mängu muutmiseks vahetusi ja see tõi kohe ka tulu.

Esmalt viigistas 64. minutil Gonzalo Higuain ja juba 67. minutil viis Paolo Dybala Juventuse juhtima. Spursi värav viinuks mängu lisaajale, kuid survest hoolimata kodumeeskond enam selleni ei jõudnudki ja nii jätkab Juventuse legendaarne väravavaht Gianluigi Buffon jahti puuduolevale Meistrite liiga karikale.

Kordusmänguks koosseisus palju muudatusi teinud City asus samuti kodus Gabriel Jesusi väravast juhtima, ent lubas siis Mohamed Elyounoussil ja Michael Langil vastata. Baseli rõõmuks jäi siiski vaid mängu võitmine, kokkuvõttes läks kindla 5:2 paremusega veerandfinaali City.

Tottenham Hotspur - Torino Juventus 1:2 (kokku 3:4)

Väravad: 39. Son - 64. Higuain, 67. Dybala

Manchester City - Basel 1:2 (kokku 2:5)

Väravad: 8. Jesus - 17. Elyounoussi, 71. Lang

Enne mänge:

Avakohtumise kümme esimest minutit olid Spursi jaoks Torinos kui õudusunenägu, sest üheksandaks minutiks oli Gonzalo Higuain võõrustajad juba 2:0 ette viinud. Kuid kiire edu uinutas Juventust, Spurs samas kogus end ning Harry Kane'i ja Christian Erikseni tabamustest kätte võideldud 2:2 viik annab kordusmängu eel väikese edu juba neile.

Tänu võõrsil löödud väravate reeglile viiks Tottenhami veerandfinaali ka 0:0 või 1:1 viik, kuid selle peale Londoni meeskond vaevalt Wembleyl mängima läheb. Kolmest viimasest hooajast kahel Meistrite liiga finaalis mänginud, ent seal nii Barcelonale kui ka Madridi Realile alla jäänud Juventuse vastu räägib ka statistika, sest varem on Meistrite liiga play-off'is avamängu võõrsil skooriga 2:2 lõpetanud meeskondadest kümme edasi pääsenud ja vaid kaks välja langenud.

Spursile oleks veerandfinaali pääs klubi ajaloo parima tulemuse kordamine, sest nii kaugele jõuti ka 2011. aastal. Siis tuli AC Milani alistamise järel kaheksa parema seas alla vanduda Madridi Realile. Sel hooajal on tegu Liverpooli ja Barcelona kõrval ühega kolmest meeskonnast, kes pole sel hooajal Meistrite liigas kaotusekibedust veel tunnistanud.

Teisest tänaõhtusest kohtumisest pole palju rääkida: Inglismaa kõrgliiga suveräänne liider Manchester City läheb šveitslaste Baselile koduplatsil vastu võõrsil kätte võideldud 4:0 eduseisus. Senist hooaja kulgu vaadates vääraks City edasipääsu vaid maavärin või mõni muu ime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles