Blogi ja galerii: Venemaa alustas vahetusmeeste toel kodust finaalturniiri suure võiduga (60)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmameistrivõistlused Venemaal algasid korraldajamaa 5:0 võiduga Saudi Araabia üle. Venemaa väravad lõid Juri Gazinski, Denis Tšerõšev ja Artjom Dzjuba, Aleksandr Golovin.

Enne finaalturniiri suure pinge all olnud venelased alustasid kohtumist suurepäraselt, kui murdsid saudide väravaluku juba 12. minutil nurgalöögi järel – Golovini tsenderdusest suunas palli peaga väravasse Gazinski. Venelased jõudsid teistkordselt sihile mõned minutid enne poolajavilet, kui vasturünnaku realiseeris väravaks Tšerõšov. Resultatiivse söödu sai kirja Roman Zobnin. Venemaa kaheväravalises eduseisus mindi ka puhkepausile.

Avapoolaja keskpaigas tabas võõrustajaid karm hoop, kui nende üks suurim staar Alan Dzagojev vigastas reielihast ning pidi mängu pooleli jätma. Tema asemele sekkus vahetusest väljakule hilisem väravalööja Tšerõšov.

Saudi Araabia naasis riietusruumist teravalt, kui suutis paaril korral Venemaa väravat ohustada, kuid tabamuseni nad ei jõudnud. Hoopis venelased lõid kolmanda värava, kui kõigest 89 sekundit varem vahetusest väljakule sekkunud Dzjuba kerkis Saudi Araabia karistusalas kõige kõrgemale ja realiseeris Golovini tsenderduse väravaks.

Mängu kauneima värava sai enda nimele Tšerõšev, kes säras mängu esimesel üleminutil välisküljelöögiga ja lõi venelaste neljanda. Lõppseisu vormistas neljandal üleminutil Golovin, kes lõi värava otse karistuslöögist.

See tähendab, et Venemaa asus A-alagruppi, kuhu kuuluvad veel Uruguay ja Egiptus, kolme punktiga juhtima ja Saudi Araabia jäi nulli peale. A-alagrupi teises mängus lähevad homme vastamisi Uruguay ja Egiptus.

Tagasi üles