Statistikapomm: Hispaania auklikuks kõmmutanud Ronaldo hirmutab nüüd Marokot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Üheksa pealelööki, kolm raamidesse, kolm väravat – Portugali koondise statistika avamängust Hispaaniaga. Või oleks õigem öelda, et kolm lööki raamidesse ja kolm väravat on Cristiano Ronaldo statistika – temata poleks koondis midagi suutnud. Kas superstaar on sama võimsas hoos ka teises mängus Maroko vastu?

Maroko valdas oma esimeses mängus Egiptusega palli 68 protsenti ajast, aga sai siiski 0:1 kaotuse. Ainus meeskond, kes kontrollinud MMil palli rohkem, aga pidanud maitsma kaotuskibedust, on Hispaania, kes vandus 1966 73-protsendilise ülekaaluga 0:1 alla Šveitsile.

Maroko vennad Sofyan ja Nordin Amrabat tegid esimeses kohtumises ajalugu – esimest korda MMide ajaloos vahetas üks vend teise välja. Vendi on samal ajal platsil olnud varemgi ja isegi teineteise vastu mänginud – Jerome ja Kevin-Prince Boateng viimati 2014. aastal vastavalt Saksamaa ja Ghana eest.

Avakohtumises Iraaniga lõi ainsa värava marokolane Aziz Bouhaddouz, aga seda kahjuks oma võrku. 95. ehk viiendal üleminutil sündinud tabamus on MMide ajaloo kõige hilisem omavärav.

Eelmine vahetusmängija poolt löödud omavärav MMil kuulub 2006. aastast portugallasele Petit’le. Mehe koondisekarjäär lõppes 2008 57 mängu vanusena.

Portugal on viimasest kümnest alagrupimängust võitnud viis ja viigistanud neli. Ainus kaotus oli aga valus – neli aastat tagasi 0:4 Saksamaale.

Cristiano Ronaldost sai neljas mees, kes löönud värava neljal MMil – temaga samal pulgal on Uwe Seeler, Pele ja Miroslav Klose.

Kas mängus näidatakse punast kaarti? Leia tõenäosused siit!

Ronaldo on löönud värava viimasel kaheksal suurturniiril (EM ja MM) alates 2004. aasta Euroopa meistrivõistlustega. 19-aastase tulevase ründetuusa üldse esimene koondisevärav sündis toona 2:1 võidumängus Kreekaga.

Karistuslöökidest pole Ronaldo varem suutnud suurturniiridel skoorida – 3:3 viigivärav oli 45 katsest esimene, mis sisse läks!

Üldse oli see esimene Portugali poolt väljastpoolt karistusala löödud MM-värav üle tosina aasta. Viimase sellise sepistas 2006. aastal Deco.

Ronaldost sai Hispaania vastu löödud kolme väravaga kolmas portugallane, kes MMil kaabutriki kirja saanud. Esimene oli mõistagi legendaarne Eusebio, kes lõi 1966 Põhja-Koreale neli väravat, teine mees oli aga Pauleta, kes kostitas 2002 Poolat kolme tabamusega.

Ühtlasi oli 33 aasta ja 130 päeva vanune Ronaldo vanim mängija, kes MMil kaabutrikiga hakkama saanud.

Kaabutrikk oli MMide ajaloo ja juhuslikult ka Ronaldo profikarjääri 51.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Tema neljanda minuti realiseeritud penalti ei ole isegi selle sajandi MMide rekord – neli aastat tagasi lõi Robin Van Persie Brasiiliale penalti sisse kolmandal mänguminutil. MMide ajaloo kiireima penalti realiseeris 1974 1:2 kaotatud kullamatšis Lääne-Saksamaaga hollandlane Johan Neeskens. Kell oli käinud minut ja 26 sekundit ning tegu oli esimese finaalmatšis nähtud penaltiga.

Ronaldo jagab legendaarse ungarlase Ferenc Puskasega koondise eest löödud väravate tabelis teist kohta. Neil meestel on praegu kirjas 84 tabamust. Esikohani on veel pikk maa minna – Ali Daei lõi Iraani eest kunagi 109 väravat.

Maroko sel MMil:

Mängud: 0:1 Iraan

Väravalööjad: puuduvad

Kollased kaardid: 1 – Karim El Ahmadi

Portugal sel MMil:

Mängud: 3:3 Hispaania

Väravalööjad: 3 – Cristiano Ronaldo

Kollased kaardid: 1 – Bruno Fernandes

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles