Statistikapomm: Messi püssirohi on ajaloo niiskeim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Peaaegu pool sajandit pole MMil nähtud nii palju tulutuid pealelööke, kui tegi avamängus Lionel Messi. Kas Horvaatia vastu saab argentiinlane lõpuks sihiku paika võib saavad ühe tiitlifavoriidi šansid veel valusama hoobi?

Argentiina ja Islandi mäng oli MMide ajaloo eakaim – 22 alustanud mängija keskmine vanus oli 30 aastat ja 213 päeva. Varasem rekord oli aastast 1994 Belgia ja Saksamaa käes, kelle keskmine iga oli 30 aastat ja 96 päeva.

1990 MMil sai Argentiina avamängus 0:1 lüüa Kamerunilt. Järgmisel kuuel MMil oli alati oma avamäng võidetud. Seeria katkes Islandi vastu.

Lionel Messi ei suutnud Islandi vastu realiseerida penaltit. Messi on nüüd oma viimasest seitsmest penaltist eksinud neljal.

Ka eelmine Argentiina poolt MMidel üritatud mängusisese penalti läks untsu. Juhtus see nõnda kaua aega tagasi kui 2002 – Ariel Ortega ei löönud 11 meetrilt palli Rootsi võrku.

Penaltieksimuse peale katkes Messi seeria – ta oli värava löönud kolmes järjestikkuses Argentiina MMi alagrupikohtumises.

Kes lööb esimese värava? Leia tõenäosused siit!

Mitte et ta poleks üritanud skoorida – 11 pealelööki on tema MMide kõige suurem näitaja. Ja ikka jäi vutivõlur kuivale.

11 untsu läinud pealelööki on ka peaaegu MMide rekord. Vaid Luigi Riva on varem rohkem tühja kõmmutanud – itaallane proovis 1970. aasta turniiril nii Rootsi kui ka Iisraeli võrku lahti muukida 13 korral, kuid kõik läksid untsu. Neli aastat hiljem lõi ta ka Haiti vastu peale enam kui kümnel korral, ikka tühja. Kokku lõi Riva aga 42 koondisemängus igati uhked 35 väravat.

Ja kuna jalgpallimaailma kirjutatud reeglid nõuavad, et Messit peab võrdlema Ronaldoga, siis viimane lõi enda avamängus Hispaaniaga peale kõigest neljal korral ja sealt sündis kolm väravat. Teises kohtumises Marokoga läks portugallase saldo ainult ilusamaks.

Sergio Aguero sai oma väravat oodata. Ja oodata. Ja oodata. Tema esimene tabamus MMil tuli üheksandas mängus ja kolmandal turniiril.

Angel Di Maria üritab Horvaatia vastu murda oma nukrat seeriat – üle kolme MMi on ta loonud Argentiina meeskonnale 23 väravavõimalust, kuid mitte ühtegi pole ta ise või mõni meeskonnakaaslane suutnud realiseerida.

Javier Mascherano andis avamängus Islandi vastu 133 adressaadini jõudnud söötu, mis on MMide rekordtulemus. Varasem tippsaavutus, 132, kuulus teisele argentiinlasele, Juan Sebastian Veronile. Olgu mainitud, et terve Islandi koondis andis avamängus 132 täpset söötu.

Ühtlasi sai Mascheranost 144 mänguga Argentiina rekordinternatsionaal ületades Javier Zanetti varasema rekordi.

Oskad ennustada mängu lõpptulemust? Leia tõenäosused siit!

Argentiina valdas avamängus palli 77,9 protsenti ajast. Ainus MM-matš, kus on mõni meeskond rohkem palli enda käes hoidnud, toimus 2010. aastal – Argentiina pallivaldamine Kreeka vastu oli 80,3 protsenti. Kreeka vastu suutis Argentiina toona aga 2:0 võita.

Horvaatia ja Nigeeria avamängus ei tehtud avapoolajal ühtegi raamidesse läinud pealelööki. Viimati juhtus midagi sarnast MMil neli aastat varem, mängus Horvaatia ja Mehhiko vahel.

Esimese raamidesse läinud löögi tegi Horvaatia alles 71. minutil 10. pealelöögiga. Tegu oli Luka Modrici väravaga.

Horvaatiast sai MMide ajaloo esimene meeskond, kellele on 2:0 võidu toonud omavärav ja penalti ehk võimalikult erinevad ebatraditsioonilised tabamused.

Argentiina ja Horvaatia on varasemalt kohtunud neljal korral. Kaks korda on võitnud Argentiina, korra Horvaatia. MMidel ristati piigid aastal 1998 ja siis kuulus Mauricio Pineda väravast 1:0 võit Argentiinale.

Argentiina sel MMil:

Mängud: 1:1 Island

Väravalööjad: 1 – Sergio Aguero

Kollased kaardid: puuduvad

Horvaatia sel MMil:

Mängud: 2:0 Nigeeria

Väravalööjad: 1 – Luka Modric, Oma Värav

Kollased Kaardid: 1 – Marcelo Brozovic, Ivan Rakitic

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles