Statistikapomm: Islandi ime tuleb kaheksandikfinaali jõudmiseks viia uuele tasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Optibet

Kui palju viitsib Horvaatia koondis Islandi vastu pingutada? See on selle matši peamine küsimärk, sest kuigi horvaatide alagrupi esikoht pole veel kindel, on nende väravatevahe Argentiinaga kohtuva Nigeeriaga nõnda plussis, et mitmed põhimehed võivad saada puhkust. See oleks vesi Islandi veskile, kes vajab edasipääsuks kindlasti võitu.

Horvaatia jõuab tänavu MMil alagrupist edasi alles teist korda. Varem suudeti seda kohe 1998 tehtud debüüdil, mis lõpetati kohe pronksmedalitega.

Mäng Argentiinaga oli Horvaatiale esimene kord, kui MMil kohtuti Lõuna-Ameerika koondisega ning ei tulnud kaotajana platsilt lahkuda. Kaugel sellest, Messi ja sõpradega tehti suisa uut ja vana – 3:0.

Ante Rebic, kes viis Horvaatia Argentiina vastu 1:0 juhtima, lõi oma koondisekarjääri teise värava. Esimene sündis kaugel-kaugel minevikus – 2013. aasta 14 augustil maavõistluses Liechtensteiniga.

Luka Modricist sai kolmas horvaat, kes suutnud kahes järjestikkuses MM-matšis värava lüüa. Teised nimed ei tule kellelegi üllatusena – Davor Suker ja Ivan Perisic.

Mitu väravat lüüakse esimesel poolajal? Leia tõenäosused siit!

Horvaatia on MMil kohtunud Euroopa vastastega viiel korral ning võitnud neli mängu. Ainus kaotus tuli vastu võtta 1998 turniiri poolfinaalis hilisemalt meistrilt Prantsusmaalt.

Island peab edasipääsuks Horvaatiat kindlasti võitma. Siiski pole nende saatus nende endi kätes – Nigeeria võit tähendaks grupi kolmandat kohta, Argentiina võidu korral hakataks lugema nende ja Islandi (hetkel ISL -2, ARG -3) väravate vahet, löödud väravaid (ISL 1, ARG 1) või isegi kollaseid-punaseid kaarte (ISL 0, ARG 3). Nigeeria ja Argentiina viigi korral peab Island aafriklaste edestamiseks võitma Horvaatiat vähemalt kahe väravaga, seda kuni Nigeeria ja Argentiina 1:1 skoorini. Edasi peab Island vastama igale Nigeeria tabamusele omapoolse väravaga.

Island pole MMil teeninud veel ühtegi kollast kaarti.

Islandil on kasutada matšis teatav koduväljakueelis – kohtumine toimub Rostovis, kus pallivad Bjorn Bergmann Sigurdarson, Ragnar Sigurdsson ja Sverrir Ingi Ingason.

Island ja Horvaatia on varasemalt kohtunud kuuel korral – Island on võitnud ühe mängu, Horvaatia neli. MM-valiksarjas kuuluti see kord samasse alagruppi ning seal võitsid mõlemad meeskonnad oma kodumängu – Horvaatia 2:0, Island 1:0.

Viimases neljas Islandi ja Horvaatia matšis on punane kaart välkunud suisa kolmel korral.

Horvaatia sel MMil:

Mängud: 2:0 Nigeeria, 3:0 Argentiina

Väravalööjad: 2 – Luka Modric, 1 – Ivan Rakitic, Ante Rebic, Oma Värav

Kollased Kaardid: 1 – Marcelo Brozovic, Verdan Corluka, Mario Mandžukic, Ivan Rakitic, Ante Rebic, Šime Vrsaljko,

Island sel MMil:

Mängud: 1:1 Argentiina, 0:2 Nigeeria

Väravalööjad: 1 – Alfred Finnbogason

Kollased kaardid: puuduvad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles